L’Espluga de Francolí inicia les votacions de les propostes dels pressupostos participatius 2022

L’Espluga de Francolí inicia el període de votacions de les propostes dels pressupostos participatius de l’any 2022. Les votacions es podran fer a partir del 23 de novembre i fins l’11 de desembre inclòs de manera digital a través de l’aplicació per mòbils o tauletes eAgora o de manera presencial a les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí al C/Torres Jordi, 16, de dilluns a divendres de 9h a 13h i ho podran fer totes les persones majors de 16 anys empadronades a l’Espluga de Francolí. La partida destinada a dur a terme l’acció escollida de forma participativa ascendeix als 26.000 euros.

 

Aquests són els primers pressupostos que es poden votar de manera digital, després de que les propostes també es poguessin fer telemàticament. Aquest fet va provocar un increment de participació de la població ja que hi van haver més de 20 propostes presentades. Aquestes propostes s’han valorat amb la comissió de pressupostos participatius que ha escollit les 6 propostes que passaran a votació. Les propostes descartades ho van ser perquè no complien alguns dels requisits de les bases, perquè superaven el pressupost de 26.000 euros o perquè no eren competència de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

 

Les 6 propostes seleccionades i que els espluguins i espluguines podran votar són les següents:

 

– Instal·lació de lavabos al Jardí dels Francolins: 

Es proposa la construcció o instal·lació d’un mòdul de dos o més lavabos fixes al Jardí dels Francolins ja que és un espai on es desenvolupen diversos actes i no compta amb lavabos pròpis.

 

– Canvi de tanca perimetral al Jardí dels Francolins

Es proposa fer un canvi del tipus de tancament perimetral del Jardí dels Francolins ja que en algunes zones es veu molt deteriorat, amb zones d’heura mig mortes i altres que envaeixen la passarel·la. També es proposa fer una altra entrada al Jardí.

 

 – Millora i condicionament dels parcs infantils de la població

Es proposa implementar diverses millores en els parcs infantils, ja sigui per l’entorn o també per la millora dels elements de joc que hi ha, reduint així la perillositat d’aquests espais.

 

 

 

 

 – Embelliment de l’entorn de la Font Major

Es proposa la recuperació de les jardineres amb nova vegetació a la Font Major, a l’entorn del safareig i naixement del riu Francolí, per tal d’embellir la zona i també col•locant cartelleria i informació que permeti identificar el lloc.

– Millorem el pati de l’escola pública. Renaturalització de l’espai

L’Escola Martí Poch està duent a terme un projecte per renaturalitzar el pati i dins d’aquest hi ha la proposta de crear la zona de “La Plaça”, que seria una zona d’ombres i de treball pedagògic a l’espai central del pati.

 

– Senyalització dels equipaments de la població, plantació d’arbres i col·locació de papereres

Es proposa senyalitzar adequadament i de mida gran els equipaments municipals; com la piscina municipal, el CAP, el Casalet o els pavellons, ja que es detecta que quan ve gent de fora és difícil localitzar-los. També es proposa plantar arbres a la zona de barri vell de l’Espluga i posar més papereres a tota la població. Aquest proposta, engloba 3 propostes que es podràn votar de manera conjunta.

 

Com votar telemàticament?

 

Descarrega’t al teu mòbil l’APP eAgora (disponible per Android i Apple), si encara no el tens, crea el teu usuari i busca l’Espluga de Francolí. Entra a l’apartat de “Pressupostos Participatius” i podràs introduir les teves dades i votar.