Atenció Ciutadana

Pressupostos Participatius

L’Espluga de Francolí inicia el període de votacions de les propostes dels pressupostos participatius de l’any 2022. Les votacions es podran fer a partir del 23 de novembre i fins l’11 de desembre inclòs.

La partida d’inversions, destinada als Pressupostos Participatius 2022 és de 26.000 euros.

¿Com puc votar les meves propostes?

Telemàticament

Per l’aplicació mòbil o tauleta eAgora. La pots descarregar al teu dispositiu i registrar-t’hi per poder fer la proposta.

Descarrega l’aplicació:

Presencialment

Podeu descarregar-vos i omplir el formulari per presentar-lo presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

  • C/Torres Jordi 16 (de dilluns a divendres de 9 a 13h del matí)

 

A les oficines d’atenció a la ciutadania també trobareu el formulari imprès per poder fer les votacions.

PROPOSTES 2022

Aquestes propostes s’han valorat amb la comissió de pressupostos participatius que ha escollit les 6 propostes que passaran a votació. Les propostes descartades ho van ser perquè no complien alguns dels requisits de les bases, perquè superaven el pressupost de 26.000 euros o perquè no eren competència de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. 

Instal·lació de lavabos al Jardí dels Francolins

Es proposa la construcció o instal·lació d’un mòdul de dos o més lavabos fixes al Jardí dels Francolins ja que és un espai on es desenvolupen diversos actes i no compta amb lavabos pròpis.

Canvi de tanca perimetral al Jardí dels Francolins

Es proposa fer un canvi del tipus de tancament perimetral del Jardí dels Francolins ja que en algunes zones es veu molt deteriorat, amb zones d’heura mig mortes i altres que envaeixen la passarel·la. També es proposa fer una altra entrada al Jardí.

Millora i condicionament dels parcs infantils de la població

Es proposa implementar diverses millores en els parcs infantils, ja sigui per l’entorn o també per la millora dels elements de joc que hi ha, reduint així la perillositat d’aquests espais.

Embelliment de l’entorn de la Font Major

Es proposa la recuperació de les jardineres amb nova vegetació a la Font Major, a l’entorn del safareig i naixement del riu Francolí, per tal d’embellir la zona i també col•locant cartelleria i informació que permeti identificar el lloc.

Millorem el pati de l’escola pública. Renaturalització de l’espai.

L’Escola Martí Poch està duent a terme un projecte per renaturalitzar el pati i dins d’aquest hi ha la proposta de crear la zona de “La Plaça”, que seria una zona d’ombres i de treball pedagògic a l’espai central del pati.

Senyalització dels equipaments de la població, plantació d’arbres i col·locació de papereres

Es proposa senyalitzar adequadament i de mida gran els equipaments municipals; com la piscina municipal, el CAP, el Casalet o els pavellons, ja que es detecta que quan ve gent de fora és difícil localitzar-los. També es proposa plantar arbres a la zona de barri vell de l’Espluga i posar més papereres a tota la població. Aquest proposta, engloba 3 propostes que es podràn votar de manera conjunta.