Tall de 12 hores del subministrament d’aigua potable per les baixes reserves als dipòsits municipals

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí comunica que les reserves d’aigua dels dipòsits municipals es troben en situació de mínims. Tot i l’aportació diària de 250 m³ d’aigua, actualment les reserves se situen per sota del 10%, ja que el consum diari de la població durant els darrers dies no ha disminuït.

 

És per això, que donada la situació extrema amb la disminució molt progressiva dels nivells d’aigua, l’Ajuntament ha pres la decisió d’augmentar els talls en el subministrament d’aigua potable a partir d’aquest dimecres, 19 d’octubre, i fins a nou avís entre les 19.00 h i fins a les 7.00 h de manera diària.

 

Aquestes 12 hores de tall han de permetre poder estabilitzar els nivells durant la nit, sempre que la població faci un ús restringit d’aigua i s’utilitzi només per a situacions estrictament necessàries. Si el consum no disminueix en els pròxims dies s’hauran d’augmentar les restriccions amb talls d’aigua que poden superar les 24 hores.

 

També es manté el subministrament d’aigua provinent de la xarxa pública de Montblanc durant les properes setmanes per poder garantir part dels nivells mínims d’aigua dels dipòsits municipals. Tanmateix, el cost del transport d’aigua i compra d’aigua comença a ser insostenible per les arques municipals, ja que ha provocat que s’hagi destinat part del pressupost en aquesta despesa repercutin en altres actuacions que s’hauran de postposar. Tot i així, la factura de l’aigua no es veurà incrementada per aquest fet.

 

L’equip de govern demana fer-ne un ús restringit perquè la situació és crítica i que els veïns i veïnes pensin en el conjunt de la població i no de forma individual, el fet de disposar de dipòsits en els habitatges i no veure’s afectats pels talls no significa que no s’hagi de fer un ús molt més racional.