S’inicien les votacions dels Pressupostos Participatius de l’Espluga de Francolí

A partir d’aquest dilluns 22 de novembre i fins el dilluns 29 de novembre (ambdós inclosos) es podran fer les votacions de les propostes presentades als Pressupostos Participatius 2021 de l’Espluga de Francolí.
Podran votar les tres propostes validades tots els espluguins i espluguines majors de 16 anys empadronats al municipi, mitjançant una butlleta. La votació es podrà realitzar de forma presencial i es podrà emetre un únic vot per persona, prèvia presentació del document nacional d’identitat.
Les votacions es podran fer a l’urna que hi haurà a l’oficina d’atenció a la ciutadania(OAC) de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, situada a la planta baixa de l’edifici de l’Antic Hospital (C/Torres Jordi, 16), de dilluns a divendres de 9 h a 13 h, o a l’Oficina de Turisme, el dissabte de 9 h a 14 h i de 16h a 18 h, i diumenge de 9 h a 14 h.
Els espluguins i espluguines podran votar una d’aquestes 3 propostes :

• Barana al camí d’accés a l’ermita de la Santíssima Trinitat

La proposta consisteix en la instal·lació d’una barana de fusta a la zona boscosa del voltant de l’Ermita de la Santíssima Trinitat, des de la zona d’aparcament fins les escales que arriben a la plaça on hi ha les escales que pugen a l’ermita.

• Seguretat viària i rètols als carrers de l’Espluga de Francolí

La proposta consisteix en repassar que tots els carrers tinguin el cartell amb el seu nom i posar-ne un si  es detecta que hi manca.

També es proposa posar miralls convexes a diverses cantonades oposades de la població per millorar la circulació dels vehicles.

Aquest proposta, n’engloba dues  que es van presentar i que tenien el mateix objectiu.

• Enllumenat al camí d’accés a l’ermita de la Santíssima Trinitat

La proposta demana la instal·lació de fanals de llum i connexió a la xarxa elèctrica a la zona d’aparcament de l’ermita de la Santíssima Trinitat fins a les escales d’entrada a la plaça per tal de poder desenvolupar futures activitats en aquest espai i els visitants no hagin de baixar cap a l’aparcament a les fosques.

En aquesta edició dels pressupostos participatius s’han presentat un total de 15 propostes

En total es van presentar 15 propostes, xifra que es valora positivament, tenint en compte que des de feia dos anys no es podien fer els Pressupostos Participatius. El 2019, el procés es va iniciar, però després de la riuada es va decidir aportar els diners a l’ADF. L’any 2020, la partida destinada als Pressupostos Participatius es va utilitzar per als ajuts als comerços tenint en compte la pandèmia de la Covid-19.

Les propostes presentades que no han sortit a votació aquest 2021 es van descartar per per part de la Comissió tècnica dels pressupostos participatius perquè algunes no entraven dins el capítol d’inversions, altres l’actuació proposada no es realitzava en béns municipals o perquè d’altres superaven la dotació econòmica destinada per aquest any, que és de 24.000 euros.

Les propostes descartades, són les següents:

• Estudi de fuites d’aigua
• Circulació de vehicles al carrer Sant Miquel
• Ajuts per a joves autònoms
• Erradicar futures colònies de gats
• Horts i millora de l’entorn
• Obrir la circulació al carrer de les Parres
• Connexió de l’aigua de l’Ebre
• Vorera C/ Lluís Carulla- Esglèsia Nova
• No deixis que la teva mascota embruti el carrer
• Jo sóc responsable de la meva mascota
• Renaturalitzar l’escola Martí Poch

Des de la regidoria de Participació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es vol donar les gràcies a totes les persones que han fet propostes per la convocatòria de pressupostos participatius i s’anima a tota la ciutadania a participar en les votacions. Per altra banda, s’està treballant perquè la propera convocatòria de pressupostos participatius es pugui votar també de forma telemàtica.