‘Menja’m a versos’ és l’acció poètica que es proposa a l’Espluga de Francolí per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

La Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola i el Punt d’Informació Juvenil Francolí, amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, organitzen una acció poètica anomenada “Menja’m a versos” per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. Una activitat que  implica a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Joan Amigó, per donar visibilitat a la poesia amb nous llenguatges audiovisuals.

 

Les joves que hi participin voluntàriament hauran d’escriure un vers original i genuí que es gravarà i es penjarà a les xarxes socials al llarg de tota la setmana. Així mateix, el mateix dia 21 de març, el Dia Mundial de la Poesia, l’alumnat també llegirà el poema Si puc de Gabriel Ferrater, coincidint amb l’any commemoratiu del 100 aniversari del seu naixement, un resultat que es podrà veure a les xarxes socials. Aquesta acció es va dur a terme per primera vegada l’any 2021 amb l’objectiu d’acostar la poesia al jovent de l’Espluga de Francolí.

 

Una iniciativa que rep el suport col·laboració de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, la Institució de les Lletres Catalanes, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.