L’Espluga modernitza l’equipament tècnic del Teatre del Casal i comença a treballar pel projecte de reformar integralment l’espai

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha destinat 26.489,46 euros al projecte de modernització i gestió sostenible del Teatre Casal. Aquesta inversió, finançada a través dels Fons Next Generation del Departament de Cultura i aportacions municipals, ha permès renovar els sistemes d’àudio, il·luminació i vídeo, així com la climatització i ventilació de l’espai.

 

Gràcies a la subvenció per a la modernització i la gestió sostenible de les infraestructures d’arts escèniques i musicals amb càrrec als Fons Next Generation UE, el consistori espluguí ha pogut dotar el Teatre del Casal dels recursos tècnic adaptats amb nous sistemes digitals i també s’ha pogut modernitzar l’espai amb nova maquinària escènica que millora les prestacions i les necessitats d’ús de l’equipament.

 

L’actuació ha permès canviar la il·luminació a led, també s’ha adaptat el canal analògic existent per a les connexions d’il·luminació i sonorització a nou sistemes digitals que ampliï les possibilitats tècniques i millorin l’eficiència de gestió de la maquinària escènica, des de l’espai de cabina tècnica a l’espai escènic. Entre altres s’ha modernitzat la instal·lació de tall motoritzat frontal existent, millorant la seguretat d’acord amb la normativa, revisió i manteniment de la instal·lació millorant sistema de suspensió, entre d’altres.

 

Per altre costat, el projecte de modernització i gestió sostenible del Teatre Casal ha servit per començar a Redactar un prepla director, detectant les patologies i deficiències de l’espai escenotècnia i global de l’edifici que permeti posar rumb a un projecte integral de reforma i rehabilitació que compti amb les directrius tècniques, arquitectòniques i de paràmetres de sostenibilitat dels equipaments escènics.

 

Aquest projecte ha estat finançat pels Fons Next Generation UE i pel Plan de RecuperaciónTransformación y Resilencia del Gobierno de España amb un ajut de 8.391,00 €, dels 26.489,46 € que ha costat tot el projecte.