L’Espluga de Francolí viurà del 6 al 8 de maig una nova edició dels Espais Vius d’Art

Presentació del cartell d'Espais Vius d’Art 2022

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenta una nova edició dels Espais Vius d’Art (EVArt22), una iniciativa de dinamització dels espais comercials en desús que comptarà amb propostes de dinamització comercial i una programació cultural amb la dansa com a eix central.

 

El cap de setmana del 6, 7 i 8 de maig l’Espluga de Francolí tornarà a donar un nou ús als espais comercials buits amb intervencions audiovisuals. El municipi convertirà els aparadors dels locals comercials sense activitat, en un espai de mostra de peces de videodansa, que aproparan a l’Espluga més de trenta creacions artístiques nacionals i internacionals en format audiovisual.

 

Una proposta que anirà vinculada un any més a la campanya de primavera de la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga que dóna suport a la iniciativa, implicant-se en la decoració d’aparadors. La regidoria de comerç i l’entitat presentaran en el marc de l’EVArt22 el resultat del cens de locals buits i nous projectes en l’àmbit de comerç. Durant tot el cap de setmana es programaran actes culturals vinculats amb la dansa a diversos espais del municipi, amb la voluntat de generar interacció als espais cèntrics i comercials.

 

El cartell i els principals projectes de l’EVArt22

 

La nova edició dels Espais Vius d’Art presenta un cartell inspirat en l’eix temàtic de l’EVArt22: la dansa. El cartell és una creació de l’estudi Diatrenta encapçalat pels dissenyadors i il·lustradors, Laura Magriñà i el Benjamí Heras, dos joves de la Conca que proposen una proposta gràfica dinàmica basada en el món del moviment i la dansa, amb un cromatisme primaveral i un treball destacat en tipografia. Aquest basteix un cartell artístic que acompanyarà la imatge d’aquest esdeveniment.

 

Pel que fa a la programació de l’EVArt22, en un format d’intervenció efímera i durant tres dies, diversos locals comercials en desús prendran vida amb mostres audiovisuals. Les places i carrers acolliran intervencions de dansa i performances amb l’objectiu de dinamitzar l’eix comercial i activitat cultural al municipi. L’equipament del Teatre del Casal també acollirà tres propostes vinculades amb la dansa.

 

 

Els Espais Vius d’Art suma col·laboracions i suports que s’impliquen activament al projecte de dinamització local i comercial i que engloba propostes culturals. L’Escola de Dansa del Casal, serà la principal protagonista dels Espais Vius d’Art, presentant en un acte d’obertura, divendres dia 6 al Teatre del Casal, la mostra de peces presentades als concursos i una intervenció col·lectiva de tota l’escola.