L’Espluga de Francolí viu una Festa Major amb una alta participació en els actes culturals, esportius i festius

Del 28 de juliol a l’1 d’agost ha tingut lloc la Festa Major de Sant Abdon i sant Senén de l’Espluga de Francolí, una edició que ha recuperat la normalitat després de dos anys de restriccions sanitàries. Durant cinc dies més d’una trentena d’actes i activitats culturals, lúdiques, musicals, esportives i gastronòmiques han bastit un programa divers i dirigit a tots els públics.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí fa una valoració molt positiva dels actes i destaca la bona rebuda i participació de la ciutadania, amb un èxit d’assistència a la majoria dels esdeveniments.

Enguany la Festa Major proposava un programa d’actes ampli i variat, destacant la recuperació del toc de campanes manual en el marc del 25è aniversari de la seva restitució, i la sortida dels Sants Patrons de la vila sant Abdon i sant Senén, que s’ha reprès a iniciativa d’un grup de joves incorporant al seguici les imatges i una banda de músics locals. . Un dels actes destacats i més emotius ha estat el pregó de Festa Major Festa Major, a càrrec de Maria Àngela Anguera Andreu, la qual va posar èmfasis al compromís amb el poble i a la importància d’oferir un futur digne al jovent del municipi, en un dels pregons més participatius i aplaudits. L’àmbit esportiu també ha recuperat la normalitat amb la celebració, dos anys després de la Cursa Atlètica organitzada pel Club Atlètic Espluguí amb la participació de més de 400 esportistes.

Els carrers de l’Espluga han tornat a viure l’ambient festiu i familiar, la Cultura Popular ha esdevingut de nou la protagonista dels actes més participats, amb la cercavila de divendres i de diumenge de Festa Major, on les entitats han participat activament d’uns dels seguicis més lluïts dels darrers anys.

Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament, destaca el civisme i la gran participació a tots els actes. Reforçant i destacant la participació de les entitats, treballadors i treballadores públiques i aquelles persones que voluntàriament i altruistament col·laboren per fes possible uns dels esdeveniments més notoris de l’agenda Espluguina.