L’Espluga de Francolí recupera la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a l’Ermita on acabarà la tradicional caminada popular

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de les regidories de cultura, festes i d’esports, conjuntament amb la comissió de la caminada popular de l’Onze de Setembre i l’ANC Conca, proposen diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya 2022 al municipi els dies 10 i 11 de setembre.

 

La celebració tindrà el seu inici el dissabte dia 10 de setembre a les vuit del vespre amb el brindis per la República Catalana organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà, un esdeveniment reivindicatiu que es farà a la plaça de la Vila i on es llegirà el manifest de l’entitat.

 

El matí de l’Onze de Setembre l’Ajuntament tornarà a commemorar a la resistència del Castell de l’Espluga de Francolí durant la Guerra dels Segadors amb la hissada d’una estelada des de la torre del Castell.

 

A la una del migdia, a l’Ermita de la Santíssima Trinitat, hi tindrà lloc l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2022 que comptarà amb la presència de les autoritats locals, la lectura del manifest a càrrec de la Comissió de la Caminada Popular, la hissada de l’estelada a la capella de l’Àngel i la interpretació del cant dels Segadors amb la direcció del músic Xavier Morgades. L’acte comptarà amb l’actuació de les entitats de cultura popular, els Grallers i el Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí.

 

Durant tota la jornada el servei de bar de l’Ermita estarà obert per adquirir begudes, aperitius i cafè. L’organització convida a participar al dinar en format de “jo porto”, que anirà acompanyat d’un concert de la formació Lligabosc. Per participar al dinar cal portar-se el menjar i requereix de reserva prèvia de taules contactant per telèfon al 616 799 913 o bé per correu electrònic a .

 

 

La 37a Caminada Popular de l’Onze de Setembre comptarà amb una  samarreta tècnica que es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme 

 

Aquesta diada l’Espluga de Francolí recupera el format tradicional de la Caminada Popular després de dos anys de pandèmia, aquesta vegada sense restriccions en la jornada. L’acte tindrà el punt d’inici a la plaça de la Vila amb hora de concentració a les 8 del matí.

 

La caminada és una activitat gratuïta i l’organització oferirà esmorzar a totes les persones inscrites. Per participar a la caminada popular cal apuntar-se prèviament a l’Oficina de Turisme o a través de la plataforma Entràpolis fins al dijous 8 de setembre.

 

Enllaç d’inscripció: https://www.entrapolis.com/entrades/37a-caminada-popular-de-lonze-de-setembre-2022-lespluga-de-francoli

Enguany l’organització presenta la samarreta tècnica de la Caminada Popular de l’Onze de Setembre que es posarà a la venda a l’Oficina de Turisme, aquesta amb un preu de 15,50 € i que es vendrà fins a esgotar existències.

 

Descripció i indicacions de la ruta de la caminada popular de l’Onze de Setembre

Enllaç al track de la ruta (QR): 

https://connect.garmin.com/modern/activity/9370649880?share_unique_id=15

Distancia: 9,7 km | Desnivell de 527m | Temps previst: 3 Hores| Dificultat: Mitjana.

Tot el recorregut està senyalitzat i la ruta no és circular.

Recorregut: Plaça de la Vila, carrer Torres Jordi, carrer Nou, carrer de la Conca, carrer Anselm Clavé, camí de la Cometa, nucli de Les Masies, centre d’Informació del PNIN, itinerari natura per l’azinar de la Pena, plaça Llibertat, casa Forestal, font del Deport, mirador de la Pena (pujada opcional), font del Deport, sender Artiga i Ermita de la Santíssima Trinitat.

Notes per participar en la caminada: Es participa en una caminada popular, per tant, tots els participants hauran d’anar a un pas adequat, sense tractar-se d’una cursa | Cal portar calçat esportiu adequat i aigua | Alguns trams presenten dificultat i cal vigilar amb la pujada i la baixada | Aquest recorregut presenta sectors amb poca ombra, és recomanable portar barret i protector solar | Cal recordar que a la font del Deport l’aigua no està tractada | Durant el recorregut s’ha de respectar l’entorn i el bosc, deixem-lo net | En cas de qualsevol d’emergència cal avisar al 112.

* L’organització no es farà responsable dels accidents, lesions o danys que puguin patir els participants de la caminada.

 

“Tornem-hi per vèncer: Independència”! la concentració de l’Assemblea Nacional Catalana a Barcelona

Un any més, l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà promou la participació en la manifestació unitària que convoquen les entitats sobiranistes a la ciutat de Barcelona el dia 11 de setembre a les 17.14h.

La 37a Caminada Popular de l’Onze de Setembre comptarà amb una  samarreta tècnica que es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme 

La celebració tindrà el seu inici el dissabte dia 10 de setembre a les vuit del vespre amb el brindis per la República Catalana organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà, un esdeveniment reivindicatiu que es farà a la plaça de la Vila i on es llegirà el manifest de l’entitat.

L’Ermita de la Santíssima Trinitat acull l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2022 a l'Espluga de Francolí

Cartell Onze Setembre 2022