L’Espluga de Francolí rebrà vora 950 mil euros del Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona per realitzar diverses actuacions

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la Diputació de Tarragona han planificat les actuacions i projectes municipals que formaran part del Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i assistencial amb els ens locals del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

 

L’alcalde i la regidora d’Hisenda, Josep M. Vidal i Mar Gili, respectivament, van participar a la mesa de concertació, celebrada la setmana passada a l’edifici Síntesi de la Diputació a Tarragona, durant la qual es van abordar conjuntament les futures inversions, els programes i les assistències que el pla inclourà, així com la seva planificació, a proposta de l’equip de govern.

 

A partir d’aquesta anàlisi s’ha establert un document bàsic de planificació definitiva, que es concretarà en un conveni de concertació que se signarà properament. La subvenció total, que ascendeix a 948.350,44 €, es distribuirà entre diversos programes per garantir un desenvolupament equilibrat i sostenible del municipi durant els propers quatre anys.

 

La major part dels diners es destinaran al programa de Sanejament, amb un import total de 570.392,71 €, representant el 60,15% del pressupost total. Aquests fons es destinaran a pagar el transport d’aigua dels darrers mesos, una necessitat vital per al municipi, garantint l’accés continu a l’aigua potable per a tots els habitants.

 

Pel que fa al Programa de Transició Ecològica, s’hi destinaran 142.252,57 €, el 15,00% del pressupost, per finançar la reforma energètica dels habitatges de l’antiga caserna. Aquest espai esdevindrà en un edifici energèticament eficient, capaç de generar energia elèctrica i equipat amb sistemes d’estalvi d’aigua.

 

El Programa d’Inversió disposarà de 46.726,30 €, equivalent al 4,93% del pressupost, i inclou la construcció de nous nínxols al cementiri i també pagarà part d’una actuació de millora de la xarxa d’aigua a la urbanització Casal.

 

En l’àmbit cultural, es comptarà amb una inversió de 47.417,52 €, representant el 5,00% del pressupost total, per a la programació d’activitats culturals, entre d’altres. Paral·lelament, el Programa de Salut Pública tindrà un pressupost de 94.835,04 €, corresponent al 10,00% del total, destinat a millorar les infraestructures sanitàries locals.

 

Finalment, el Programa de Despesa Corrent amb 46.726,30 € (4,93% del pressupost total), es destinarà a cobrir les despeses corrents del municipi, assegurant el funcionament diari dels serveis municipals i altres necessitats operatives.

 

Pla ImpulsDipta

El Pla ImpulsDipta de la Diputació de Tarragona pretén ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis. En aquest sentit, es tracta d’un model que s’adapta al cicle inversor de cada ajuntament, i està pensat per utilitzar i rendibilitzar al màxim les quantitats que s’atorgaran a cadascun. D’altra banda, amb aquest sistema se simplificarà fins a un 75% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació de Tarragona.

 

El pressupost total del Pla ImpulsDipta per a tots els municipis de la demarcació ascendeix a 147M€ per a aquest mandat. Aquest dota els municipis de recursos econòmics que permetin tirar endavant projectes o actuacions rellevants per al municipi, però també estableix àmbits d’actuació obligatoris, considerats estratègics per a la demarcació en el seu conjunt.