L’Espluga de Francolí presenta la Setmana de la Joventut – Faistiu 2023 amb una vintena de propostes

L’Espluga de Francolí viurà una nova edició de la Setmana de la Joventut – Faistiu 2023 carregada d’activitats lúdiques, culturals, gastronòmiques, educatives i esportives repartides per a tot el municipi del 16 al 23 de juliol.

 

El diumenge 16 de juliol, com a novetat d’aquest any, s’ha programat l’inici al Faistiu 2023 amb el retorn de la Cursa d’Andròmines.

 

D’aquesta Setmana de la Joventut destaquen, dimecres 19, una jornada de salut mental que es realitzarà en col·laboració amb Ocells de Foc i que s’hi realitzaran activitats, una xerrada a càrrec Júlia López Alayeto, referent de Benestar Emocional  i Salut Comunitària, un escape room i un taller d’Art teràpia. A més, també cal destacar la programació de l’obra de teatre “Autoficció” de l’humorista Pep Plaza, el divendres 21 a l’espai Jardí dels Francolins.

 

En aquesta edició tindran lloc, un any més, activitats que ja són una tradició dins de la Setmana de la Joventut, com la piscina nocturna el dilluns 17. El tast, que enguany està dedicat a les cerveses artesanals i anirà a càrrec dels productors locals joves de La Renaixença. El parc mòbil i el taller per reparar bicicletes, i la caminada nocturna, dimarts. Dijous, a la tarda el torneig de futbolins i billar al bar del Casal i, a la nit, el bingo jove. Dissabte hi haurà el Correquintos, activitat organtizada pel col·lectiu Ovelles Esgarriades.

 

Com és habitual, les entitats de l’Espluga de Francolí  també s’han unit al programa d’activitats, com la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga, la TLP, el Club Atlètic Espluguí.

 

Destacar també que l’edició 23 de la Faistiu es tancarà amb el tradicional concurs de paelles al bar esquitx i un concert de l’Orquestra Treu-li la Pols al Teu Instrument (TLP).

 

La Setmana de la Joventut està organitzada per l’Associació Juvenil Auvëngen i la regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i la Direcció General de Joventut.