L’Espluga de Francolí obre l’Any Vallverdú al municipi amb un acte amb la presència de l’escriptor Josep Vallverdú

Acte dels 90 anys de Vallverdú a l'Espluga de Francolí - Imatge: Pep Torres

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, anunciava al gener d’aquest any que treballava conjuntament amb institucions, centres educatius i entitats amb un programa d’actes per commemorar i homenatjar a l’escriptor Josep Vallverdú en el marc del centenari del seu naixement, dins de l’Any Vallverdú declarat per la Generalitat de Catalunya.

 

L’escriptor va residir durant vint-i-set anys a l’Espluga de Francolí,  poble del qual n’és fill adoptiu des del 2008. Per aquest motiu ha sorgit la voluntat des de diverses institucions, entre elles el Museu de la Vida Rural i el Casal de l’Espluga, entre altres entitats, organitzar durant aquest any 2023 un seguit d’activitats per celebrar el centenari de l’escriptor.

 

Un acte institucional i la presentació del llibre infantil ‘El vuitè nan” obren els actes de l’Any Vallverdú al municipi

 

Dissabte 1 d’abril a 2/4 de 12 del migdia tindrà lloc l’acte públic i la presentació del llibre “El vuitè nan” al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de l’Espluga de Francolí, que comptarà amb la presència del mateix escriptor Josep Vallverdú i de Carme Vidal Huguet, comissaria de l’Any Vallverdú. L’acte comptarà amb una part de lectura en veu alta i ressenya del llibre a càrrec de l’alumnat de les escoles Martí Poch i Vedruna Espluga. Abans d’aquesta presentació les autoritats locals rebran en un acte institucional a Vallverdú.

 

Després de la presentació el nan del Rovelló acompanyat dels grallers de l’Espluga de Francolí i farà entrega a Vallverdú d’una nova placa commemorativa per al parc d’El Rovelló. Per acabar l’acte al pati del Museu de la Vida Rural hi haurà un aperitiu saludable.

 

El llibre “El vuitè nan” està adreçat a infants a partir de set anys i es pregunta “I si la història de la Blancaneu no fos exactament com sempre ens l’han explicat?”

 

Entitats culturals i centres educatius de la vila, treballen per homenatjar a l’escriptor

 

Al llarg de l’any entitats i iniciatives culturals, centres educatius i la biblioteca de l’Espluga treballaran l’obra i llegat de Josep Vallverdú, preparant i proposant diverses activitats al voltant de la figura de l’escriptor.

 

Tanmateix, el Casal de l’Espluga de Francolí, prepara la publicació d’un recull d’articles que l’escriptor ha publicat mensualment a la revista local El Francolí de manera gairebé ininterrompuda des del 1986 fins a l’actualitat. En un acte que tindrà lloc el 30 de setembre.

 

Aquesta és una iniciativa impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí amb aliança amb institucions i entitats, que vetllen per realçar el valor cultural del municipi.