L’Espluga de Francolí inicia una nova temporada del Cicle Gaudí de cinema català

La Sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga de Francolí acollirà una nova temporada del Cicle de cinema català “Cicle Gaudí”. Des d’aquest mes de setembre i fins el mes de juny de 2024, es projectaran 10 pel·lícules de producció catalana, un diumenge al mes a 2/4 de 7 de la tarda i a un preu de 4,50 € (entrada bàsica).

 

La primera pel·lícula que es projectarà serà 20.000 especies de abejas, dirigida per Estibaliz Urresola, el proper diumenge 17 de setembre.

 

Les dates de projecció d’aquesta temporada són les següents:

Any 2023: 17 de setembre, 15 d’octubre, 19 de novembre i 10 de desembre.

Any 2024: 21 de gener, 18 de febrer, 17 de març, 21 d’abril, 19 de maig i 2 de juny.

 

Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a través de la plataforma de venda d’entrades www.entrapolis.com, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí o el mateix dia de la projecció a taquilla.

 

El preu serà de 4,50 € la tarifa convencional. La tarifa reduïda és de 3 € serà pels majors de 65 anys, els titulars del Carnet Jove i els socis de la Federació Catalana d’Ateneus de Catalunya. I, els subscriptors del diari la Vanguardia gaudiran d’un 2×1 (presencials a l’Oficina de Turisme).

 

La difusió de la programació d’estrenes es farà mitjançant l’aplicació e-bando, els pregons, cartelleria que es penjarà als comerços i a través de publicacions a les xarxes socials d’Espluga Turisme.

 

Des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga s’aposta per apropar la cultura la ciutadania i posar-la a l’abast de tothom. Formar part del Cicle Gaudí és una manera donar a conèixer la cultura de proximitat i un impuls per les produccions cinematogràfiques catalanes.

El projecte del cicle de cinema català “Cicle Gaudí”

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes l’any, una cada mes, a un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

 

Des del seu naixement, el Cicle Gaudí s’ha expandit ràpidament pel territori, passant de les 12 sales amb què va engegar el 2016 a la província de Barcelona, al centenar que formen part de la xarxa que cobreix tota Catalunya i part de l’estranger.

 

L’Espluga de Francolí en forma part del Cicle Gaudí des del passat any 2021, en que es va presentar la primera temporada. La rebuda per part del públic al llarg de la temporada va ser molt bona, fet que ha promogut la seva continuïtat al municipi.

 

La voluntat que hi ha darrere aquest projecte és promoure el visionat de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic, facilitant-li l’accés a les històries que més directament l’interpel·len.

 

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes, entitat que impulsa el Cicle Gaudí, neix amb l’objectiu de ser la veu unitària de la cinematografia catalana formada per tots els sectors creatius i productius de la professió en matèria artística i científica, de forma anàloga a d’altres acadèmies cinematogràfiques.