L’Espluga de Francolí inaugurarà al cementiri municipal un espai per al dol gestacional, perinatal i neonatal

L’Espluga de Francolí tindrà un espai de dol per mort gestacional, perinatal i neonatal al cementiri municipal. L'”Espai del Record” s’inaugurarà el proper dissabte 15 d’octubre amb un acte al cementiri municipal. D’aquesta manera, el municipi destinarà un espai físic de suport i confort per a aquelles famílies que han patit una pèrdua i poder retre homenatge als nadons estrella.

 

En el ple ordinari del gener del 2022 els grups municipals de SOM Espluga, Junts per l’Espluga i Nova Espluga van presentar una moció conjunta pel reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal que va ser aprovada per unanimitat. La regidora de ciutadania, Aida Morgades, va ser l’encarregada de defensar la moció en aquell ple. Morgades va dir que “a partir de l’aprovació d’aquesta moció ens posem a treballar per fer un espai confortable i acollidor per les famílies que han patit pèrdues gestacionals”.

 

Durant la inauguració, que tindrà lloc el proper dissabte 15 d’octubre a la 1 del migdia al cementiri municipal, coincidint amb el Dia Mundial del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal, s’inaugurarà l'”Espai del Record” un memorial per a què les famílies que han passat per aquesta situació puguin recordar al seu fill o filla. En aquest acte també hi participarà l’associació A ContraCor, que es dedica a donar visibilitat al dol gestacional, perinatal i neonatal.

 

D’on ha sorgit la iniciativa?

 

La idea de la moció i de crear aquest espai va sorgir al mes de desembre a partir d’una conversa amb una família de l’Espluga de Francolí, que és membre de l’associació A ContraCor. Aquesta família va contactar amb la regidoria de Ciutadania per explicar qui era l’associació i sol·licitar a l’ajuntament un espai, al cementiri municipal, dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal. Un cop aprovada la moció des de la regidoria de Serveis Municipals es va posar a treballar per donar forma a l’espai, que les mateixes famílies van poder escollir.