L’Espluga de Francolí honora la memòria de tres espluguins amb la denominació d’equipaments municipals

Aquest matí, l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal, juntament amb els portaveus dels tres grups municipals de l’Ajuntament, Aida Morgades, Jordi Torre i Francesc Sánchez, en representació dels 11 regidors i regidores del consistori, han presentat la proposta per canviar la denominació de tres equipaments municipals de la localitat.

 

Els portaveus dels grups municipals van entrar una instància a l’ajuntament el dilluns tres de juny, amb tres cartes proposant el canvi de nom de l’Escola Municipal de Música, de la Llar Municipal d’Infants i del Consultori Municipal.

 

Escola Municipal de Música Jordi Francolí

Amb motiu dels 15 anys de la pèrdua del cantautor espluguí Jordi Francolí (Jordi Francesch Deutú) qui fou una figura destacada en el panorama musical del municipi i qui va començar a ser conegut en el món musical de Catalunya i, a més, va optar per utilitzar el parlar de transició (el propi de l’Espluga) per cantar, es creu que la seva trajectòria mereix ser reconeguda i recordada, per això es proposa que l’Escola Municipal de Música passi a denominar-se ”Escola Municipal de Música Jordi Francolí”.

 

Llar Municipal d’Infants Noe Gaya i Creus

L’any passat ens va deixar l’espluguina Noe Gaya Creus, qui va destacar per la seva extraordinària trajectòria de superació personal i per la seva implicació en diferents projectes que han deixat una empremta profunda en tots aquells que la van conèixer. La Noe sempre va estar molt vinculada a la Llar Municipal d’Infants de l’Espluga de Francolí, tant pel seu projecte educatiu com pel seu amor pels infants. De fet, en el moment del seu accident, la Noe exercia com a mestra a la Llar d’Infants Municipal, on va deixar una empremta inesborrable en tots els nens i nenes, així com en els seus companys i famílies, i per aquest motiu es proposa que la Llar Municipal es digui “Llar Municipal d’Infants Noe Gaya i Creus”.

 

Consultori Municipal Francesc Duch Campodarbe

També l’any passat, desafortunadament, vam perdre el que fou alcalde de l’ajuntament i metge de família al consultori municipal, Francesc Ramon Duch Campodarbe. Alcalde entre 1990 i 1991, en un moment molt mogut en la política comarcal. De professió metge de família sempre treballant pel bé dels seus pacients i implicant-se activament en la vida municipal. Va ser ell qui amb la seva lluita, tenacitat i amb l’afany de voler millorar la vida dels vilatans de l’Espluga va ser l’impulsor que hi hagués consultori municipal al nostre poble. Per aquests motius s’ha cregut convenient proposar posar al consultori municipal el nom de “Consultori Municipal Francesc Duch Campodarbe”.

 

 

A la Junta de Govern Local de dimecres dia cinc de juny, es va donar inici als tres expedients corresponents per aprovar les propostes. Dimecres passat a la tarda es va reunir la Comissió d’Honors i Distincions que també va avalar aquesta proposta i va dictaminar obrir un procés de recollida de suports a les propostes. El pas següent serà demanar a les entitats locals, familiar, amics i persones interessades que vulguin enviar cartes de suport per completar l’expedient i poder proposar, al ple municipal, la seva aprovació.