L’Espluga de Francolí commemorarà els 85 anys del comiat de les Brigades Internacionals a l’alberg

El dia 25 d’octubre es compleixen 85 anys del comiat de les Brigades Internacionals, un comiat que va tenir lloc al pati de l’alberg situat al nucli de les Masies de l’Espluga de Francolí.

 

Per commemorar aquesta efemèride des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb Memorial Democràtic, la direcció de l’alberg i altres agents implicats en la memòria històrica, s’han preparat un seguit d’actes pels dies 27 i 29 d’octubre.

 

El primer serà una conferència el dia 27 d’octubre a l’alberg, Les Brigades Internacionals, el comiat a l’Espluga de Francolí i la seva difusió didàctica, a càrrec de Jordi Martí Rueda, Àlex Rebollo i Axel Baiget.

 

El diumenge dia 29 a les 10 i a les 11 a càrrec del Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Cister faran una activitat divulgativa sobre la memòria del comiat de les Brigades “Un passeig per la memòria: el comiat.

 

A les 12 del migdia l’editorial local La Musca presentarà el llibre infantil “El Penyic i el Brigadista” i a les 5 de la tarda hi haurà l’acte institucional i commemoratiu del 85è aniversari amb la presència de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, altres autoritats i membres de la International Federation of Resistance Fighters (FIR).

 

Tots els actes es faran a l’alberg de XANASCAT de l’Espluga de Francolí i són gratuïts.