Les obres per millorar l’accés peatonal a la urbanització de l’Espluga Park començaran al mes d’abril

Accés actual de l'Espluga Park

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ja ha realitzat el procés de selecció de l’empresa que ha d’executar les obres per millorar l’accés de vianants a la urbanització de l’Espluga Park de l’Espluga, mitjançant l’execució d’una nova escala. En la Junta de Govern Local que se celebrarà la setmana vinent s’adjudicarà l’obra a l’empresa Excavacions Masdeu per un pressupost total de 69.649,99 (IVA inclòs).

 

El projecte consisteix a millorar l’accés per a vianants a la urbanització de l’Espluga Park, mitjançant l’execució d’una nova escala i la pavimentació del tram inicial i final de la rampa. Actualment per accedir a la urbanització, es pot fer per dues rampes que comencen i acaben quasi al mateix punt, però aquestes tenen un pendent d’accés molt pronunciat. Ara, el que es durà a terme és l’execució d’unes escales i replans d’un 2% de pendent, ocupant una part del talús i ubicades paral·lelament a la rampa més curta, per tal de salvar un desnivell de 8 metres.

 

També, s’aprofitarà per executar dos passos de zebra en la intersecció de vianants i vehicles en els trams que uneixen la nova escala amb la vorera inferior i superior. Tanmateix, es redistribuiran els fanals existents i es col·locarà un nou enllumenat amb làmpada LED.

 

Les obres, que ha gestionat la regidoria d’Urbanisme, preveuen garantir la seguretat de les persones que vulguin accedir a la urbanització i reforçar la il·luminació del vial per augmentar-ne la seguretat.

 

Per executar aquests treballs d’arranjament, l’Ajuntament de l’Espluga va realitzar en una fase prèvia un estudi topogràfic que va demanar a la Diputació de Tarragona amb el qual es va poder valorar plantejar el projecte tècnic de l’obra. La redacció del projecte executiu s’ha fet a través del personal tècnic del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que també portaran la direcció d’obra. Durant la redacció del projecte, la regidoria d’Urbanisme i els serveis tècnics comarcals van reunir-se amb el veïnat per decidir, entre les diferents propostes, quina era l’opció més convenient.

 

Els treballs es preveuen iniciar en les pròximes setmanes i s’allargaran uns quatre mesos, durant els quals està previst mantenir el carrer obert al trànsit excepte en moments puntuals.