L’edifici del Casal de l’Espluga s’incorpora a la xarxa municipal de fibra òptica i wifi

Visita d'obres durant la instal·lació del cablejat

La regidoria de les tecnologies de la informació i la comunicació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí treballa des de l’any 2019 en el desplegament d’una xarxa de fibra òptica municipal pròpia, que connecta equipaments públics del municipi i ofereix una millora de connectivitat en equipaments municipals.

 

En els darrers mesos s’ha dut a terme la instal·lació de la fibra òptica i sistema de wifi a l’edifici del Casal, una acció que forma part del projecte “d’instal·lació fotovoltaica per l’autoconsum i millores per la promoció de les entitats a l’edifici del Casal”. Amb aquest projecte es vol consolidar l’accés a internet a treballadors públics, entitats i ciutadania, en un edifici que concentra molta activitat d’entitats.

 

Durant aquest darrer estiu s’han efectuat els treballs a l’equipament, i aquest mes de setembre ha culminat la instal·lació i posada a punt de la xarxa, que ja dona servei a totes les instal·lacions que acull l’edifici Casal, com ara el Teatre i l’Auditori, el pavelló d’esports i l’Escola Municipal de Música.

 

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme, en part, gràcies a una subvenció a través del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona i del Fons Leader Europeu, amb una inversió de 27.796,74 €, que han permès desplegar aquesta xarxa a l’edifici del Casal de l’Espluga i connectar-lo a la xarxa existent.

 

La xarxa de cablejat està estructurada, protegida i canalitzada, sota els paràmetres de xarxes locals. L’objectiu principal d’aquestes obres a l’edifici del Casal, ha estat dotar-lo d’una instal·lació efectiva i pràcticament sense limitacions en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, essencial pel desenvolupament de les activitats que s’hi duen a terme i millorar notablement la connectivitat, tant en l’àmbit docent, cultural, esportiu, com en l’àmbit de la promoció econòmica.

 

Aquest projecte se suma a la xarxa de fibra òptica municipal que culminarà el 2023, amb la connexió de tots els equipaments municipals. L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí amb l’ajut per “Millora de la xarxa informàtica i instal·lació fotovoltaica per l’autoconsum” s’ha pogut beneficiar del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.