L’Ajuntament i l’Escola Municipal de Música de l’Espluga presenten un cicle estable de concerts a l’Espluga de Francolí

Presentació del cicle de concerts amb Sara Hernández, directora de l'EMME i Enric Mercadé, regidor de cultura de l'Espluga

La regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Escola Municipal de Música, presenten el primer cicle estable de concerts al municipi que tindran lloc del mes de febrer al mes d’abril de 2022 en diversos espais de la localitat. Una iniciativa coorganitzada que oferirà tres propostes musicals per a tots els públics.

 

Aquest cicle ha estat dissenyat conjuntament amb el professorat de l’escola de música, que com a professionals d’aquest àmbit, han programant dues propostes en les que hi participen activament com a músics i una tercera en que el projecte ha estat valorat com d’interès.

 

Al febrer, Anna d’Ivori al teatre del Casal

 

La primera cita d’aquest cicle tina lloc dissabte dia 12 de febrer a les 7 de la tarda al Teatre del Casal, amb el concert d’Anna d’Ivori. Que arriba a l’Espluga de Francolí per presentar el seu nou treball discogràfic “Ales de paper”, acompanyada per la seva banda. Un repertori que ens parla d’històries viscudes i no viscudes, passades i imaginades, de personatges reals i d’altres que ho podrien haver estat. Unes cançons plenes de vides que s’entrellacen com les seves partitures en aquest espectacle. Cançons escrites sobre paper i que pretenen ser ales per a aquells que les escoltin.

 

Venda d’entrades a través d’Entrapolis, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí i a taquilla.

Enllaç de venda d’entrades a 4 €: https://www.entrapolis.com/entrades/concert-danna-divori-amb-banda-cicle-de-concerts-de-lespluga-de-francoli

 

Al març, taller de foley i concert amb Notes&Films


Una doble proposta que consistirà en un taller matinal i un concert al vespre. Tindrà lloc dissabte 19 de març a la Sala Folch i Torres del Casalet a les 11 del matí amb un taller de Foley, on es treballarà l’efecte de sala, la tècnica per recrear en un estudi tots aquells sons que formen part d’una pel·lícula i que no s’han pogut gravar durant el rodatge.

 

No sempre és fàcil captar els sons que volem que se sentin a la pel·lícula: les passes dels personatges, el cop d’una porta quan es tanca, el moviment dels llençols o de la roba, el galop del cavall, etc…  És per això que molts d’aquests sons s’afegeixen durant la fase de postproducció. De fer-ho se n’ocupen els artistes Foley. Un ofici que requereix molta imaginació i bona oïda. Un taller on es descobriran els secrets de l’ofici de Foley. Amb exemples reals de sons i amb quins objectes s’han fet. Amb l’ajuda de diferents objectes quotidians es posarà so a una pel·lícula!

 

Inscripcions a través d’Entrapolis, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí o a taquilla. Acte amb aforament limitat. Inscripcions al taller, 8 € a través de:

https://www.entrapolis.com/entrades/taller-de-foley-a-carrec-duna-cosa-rara-ensemble

 

A les 6 de tarda, els mateixos músics oferiran un concert sota el títol Notes&Films, a càrrec d’Una cosa rara Ensemble, Tres músics equipats amb clarinets de totes mides i els sons més increïbles arribaran carregats de pel·lícules per explicar-nos com d’important és el so en el cinema. A Notes&Films s’hi sentira com rugeix un lleó, les passes dels protagonistes, un cop de porta, el so de l’aigua i, és clar, molta música!

 

Venda d’entrades a través d’Entrapolis, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí i a taquilla.
Enllaç venda d’entrades a 4 €:

https://www.entrapolis.com/entrades/concert-de-notes-films-cicle-de-concerts-de-lespluga-de-francoli

 

A l’abril tast de música clàssica amb Kolmik Trio, tres professors de l’EMME


La tercera cita, serà amb Kolmik Trio “2-ismes i 1 Clàssic” una proposta del professorat de l’Escola Municipal de Música que ens presenta el seu projecte, a l’església vella de Sant Miquel, dissabte 9 d’abril a les 7 de la tarda.

 

Després de tenir durant deu anys un grup de WhatsApp anomenat “trio” van decidir fer-ho una realitat musical. Interessats pel repertori de cambra van voler descobrir el repertori per aquesta formació tant singular. La Sara Hernandez (clarinet), el Sergi Esparza (piano) i el Luis Peña (violí) us volen presentar un concert titulat “2-ismes i 1-classic” en el que podreu veure els origens d’aquesta formació amb el trio de Mozart (considerat la primera obra escrita per clarinet, piano i viola/violí) i veure la seva evolució arribant al segle XX amb obres de caracter popular (Kachaturian) i incidentalistes (Milhaud).

 

Inscripcions a través d’Entrapolis, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí i a taquilla.

Enllaç inscripcions (concert gratuït):

https://www.entrapolis.com/entrades/concert-amb-kolmik-trio-2-ismes-i-1-classic-cicle-de-concerts-de-lespluga-de-francoli

 

Aquest és un dels projectes de consolidació de propostes estables en l’àmbit de cultura, que des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga s’impulsa. Donant cabuda a una programació de professionals i projectes de proximitat, amb una mirada cap enfora, amb treballs i propostes innovadores en l’àmbit de la creació musical.

 

Un projecte que rep el suport de l’equip directiu de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Parròquia de Sant Miquel de l’Espluga.