L’Ajuntament i l’Escola Municipal de Música de l’Espluga presenten el segon cicle de concerts a l’Espluga de Francolí

La regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Escola Municipal de Música, presenten el segon cicle estable de concerts al municipi que tindran lloc del mes de febrer al mes d’abril de 2023 en diverses sales de la localitat. Una iniciativa coorganitzada que oferirà tres propostes musicals obertes a tots els públics.

 

Aquest cicle ha estat dissenyat conjuntament amb el professorat de l’escola de música, que com a professionals d’aquest àmbit, han programant dues propostes en les que hi participen activament com a músics i una tercera en que el projecte ha estat valorat com d’interès.

 

Al febrer arriba “Música per al record” de Trio Scherzo

La primera cita d’aquest cicle tindrà lloc dissabte dia 11 de febrer a les 6 de la tarda a la Sala Folch i Torres del Casalet. Els integrants del Trio Scherzo són Núria Pascual, Gemma Freixes i Jordi Gallén. Tots tres formen part de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Aquest projecte comença d’una vocació transformadora a partir de la cultura. Utilitzen la música per la seva capacitat de transformació social i de millora de la vida de les persones. És un concert didàctic i molt proper que trenca les formalitats habituals d’aquesta formació instrumental. Els músics i el públic interactuen i comparteixen coneixements i records. El repertori és clàssic i modern, molt reconegut, i serveix per evocar records d’experiències viscudes. També aprofiten el fet de tenir els instruments tocant en directe per explicar una mica d’història i de curiositats dels instruments.

 

Venda d’entrades a través d’Entràpolis, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí i a taquilla.

Enllaç de venda d’entrades a 4 €: https://www.entrapolis.com/entrades/musica-per-al-record-1r-concert-del-cicle-concerts-a-lespluga-de-francoli

 

Al març un l’artista internacional Matthew Simon Quartet

La segona cita d’aquest cicle tindrà lloc dissabte dia 11 de març a les 6 de la tarda a la Sala Folch i Torres del Casalet. Matthew Simon Quartet ens oferirà un recorregut per la història del jazz mitjançant la selecció de temes històrics i interpretacions de trompetistes. La peça clau que fa funcionar tot aquest engranatge és el llenguatge del trompetista, prova d’una llarga trajectòria que se centra en el jazz i la música moderna, però arriba a la música pop i es nodreix en gran manera de la tradició clàssica. Acompanyat per tres músics destacats i amb un gran treball de producció, Matthew Simon acaba aquest viatge d’anada amb un de tornada: un blues propi que dóna nom al disc i que completa aquesta mirada personal a la història del jazz. Una formació amb Matthew Simon (trompeta), Xavier Algans (piano), Jordi Gaspar (contrabaix) i Oriol Gonzalez (bateria).

 

Venda d’entrades a través d’Entràpolis, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí i a taquilla.

Enllaç de venda d’entrades a 4 €: https://www.entrapolis.com/entrades/matthew-simon-quartet-2n-concert-del-cicle-concerts-a-lespluga-de-francoli

 

A l’abril tancarà el cicle un concert del professorat de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí

Finalment el tercer concert d’aquest cicle tindrà lloc dissabte dia 1 d’abril a les 6 de la tarda al Teatre del Casal. Un concert basat en les bandes sonores de pel·lícules conegudes. Unes peces arranjades especialment per l’ocasió pel professor de l’Escola Municipal de Música, Anton Florenza Fabregat. A càrrec dels 9 professors i professores de l’escola de música: Ester Alonso (flauta), Sara Hernández (clarinet), Óscar Ribera (bateria), Sergi Esparza (piano), M. José Buendia (guitarra clàssica), José Ramon Ibaceta (guitarra elèctrica), Luís Peña (violí), Jordi Gallén (violoncel), Anton Florenza (contrabaix). Un concert únic, en el que hi podrem escoltar les bandes sonores d’E.T. fins a Harry Potter, passant per Rocky. Un repertori variat i amè que agradarà a grans i petits. A més, s’estrenaran peces originals de l’Anton Florenza inèdites.

Aquest concert serà gratuït, amb entrada lliure.

 

Una proposta que consolida la programació estable a l’Espluga de Francolí

Aquest és un dels projectes de consolidació de propostes estables en l’àmbit de cultura, que des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga s’impulsa. Donant cabuda a una programació de professionals i projectes de proximitat, amb una mirada cap enfora, amb treballs i propostes innovadores en l’àmbit de la creació musical.

 

Un projecte que rep el suport de l’equip directiu de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Llar de Jubilats de l’Espluga.