L’Ajuntament de l’Espluga treballa en un cens de locals comercials en desús amb l’objectiu de potenciar la trama comercial del municipi

Aquest passat mes d’octubre l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha iniciat l’elaboració d’un cens de locals comercials en desús amb possibilitats d’ubicar-hi un negoci. Amb aquest cens l’Ajuntament podrà posar a disposició una borsa de locals, per a persones emprenedores que busquin locals comercials disponibles al municipi per obrir nous negocis.

L’objectiu d’aquest estudi és donar continuïtat a la trama comercial urbana, augmentant el nombre d’establiments oberts i realçant  les possibilitats que ofereixen els locals comercials que actualment estan en desús. El cens forma part de les diferents accions que es realitzen des de l’Ajuntament per millorar el sector comercial del municipi a partir dels resultats de l’estudi de comercial elaborat el passat any.

La proposta del cens, que continua la línia de treball i de finançament que atorga la Generalitat de Catalunya, té per objectiu donar continuïtat a l’estudi i projecte d’anàlisi de la situació del comerç, treballat entre el 2020 i 2021, on es va realitzar un cens genèric, enquestes ciutadanes i entrevistes personalitzades a l’empresariat. Ara a través de l’empresa Blau Advisors Strategic Partners, el municipi treballa en un llistat específic de possibles locals comercials que estiguin en desús, realitzant un buidatge d’informació per conèixer l’estat dels locals i les possibles condicions de lloguer o compra.

La creació d’aquest cens ha estat impulsada per la regidoria de comerç i és finançada pel Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Empresa i Treball i compta amb el suport de Concactiva