L’Ajuntament de l’Espluga reactiva la borsa d’habitatge social amb l’immoble municipal del carrer de les Parres

Imatge de l'exterior de l'immoble del carrer de les Parres

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a un habitatge digne a aquelles persones i famílies que no poden accedir al mercat immobiliari, es proposa la posada en marxa del servei d’accés a habitatges municipals en règim de lloguer social, a través d’una ordenança reguladora que es portarà a aprovació del ple municipal convocat per a aquest dijous 31 de març.

 

A finals del mandat 2015-2019, l’Ajuntament va aprovar unes bases, redactades amb el suport de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb les quals es va obrir la convocatòria per al lloguer del pis municipal ubicat al carrer de les Parres. A la convocatòria només es va presentar una unitat familiar, però no complia els requisits, per tant, la convocatòria va quedar deserta. Aquestes bases eren només per a la convocatòria que es va fer durant el 2019, per tant, per a tornar a obrir la convocatòria era necessària l’aprovació d’unes altres bases.

 

Per tal de no trobar-se en la mateixa situació, en lloc d’unes bases es proposa aprovar una ordenança reguladora municipal que regularà totes les convocatòries que es facin pel que fa a lloguer social municipal.

Durant el període 2019-2021 no ha estat possible iniciar de nou el procés a nivell administratiu per part de l’Ajuntament. Aquest expedient s’ha pogut reobrir amb la millora de la situació administrativa de l’Ajuntament.

 

El text de la nova ordenança és, en gran part, el de les bases inicials, però ha estat revisat i actualitzat per l’àrea d’Acció Social del Consell Comarcal i per la regidoria de Territori, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge. La regulació d’una borsa de lloguer social va en línia de les actuacions establertes en el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge de l’Espluga de Francolí.

 

L’ordenança regula els condicionants i els requisits que s’han de complir per a accedir a la borsa social, així com un llistat dels immobles municipals disponibles. Actualment, només hi apareix el pis del carrer de les Parres, però s’anirà ampliant a mesura que l’Ajuntament disposi de més habitatges. Un cop aprovat el text i havent passat el període d’exposició pública, s’obrirà la convocatòria.

L’habitatge del carrer de les Parres disposa d’una superfície útil de 50 m² i compta amb una sala-menjador, cuina-rebost, bany complet i dues habitacions dobles. El preu del lloguer d’aquest pis està establert entre 100 i 250 euros, en funció l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) de la unitat familiar a qui s’adjudiqui el pis.

 

En els propers dies es procedirà a la neteja del pis i a l’equipament de mobles i electrodomèstics.