L’Ajuntament de l’Espluga proposa crear el Consell de l’Habitatge per tal de poder gestionar les accions en matèria d’habitatge

L’Equip de Govern proposa la creació del Consell de l’Habitatge de l’Espluga de Francolí, una proposta que anirà al proper ple del dijous 24 de febrer, quan es portarà a votació el redactat del reglament que regula el seu funcionament. La creació del Consell de l’Habitatge és una de les actuacions contemplades al Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH), calendarizada pel 2021-2022 i servirà, principalment, per fer un seguiment de les actuacions incloses al PAMH. L’organisme es reunirà com a mínim un cop a l’any i vol ser un instrument àgil i que serveixi per anar perfilant les accions de l’Ajuntament en matèria d’Habitatge, canalitzar informació i fer el seguiment de les actuacions que es vagin desenvolupant.

 

Aquest consell participatiu serà similar a altres òrgans de participació ciutadana que ja té l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, com el Consell d’Entitats o el Consell Esportiu. En el cas del Consell de l’Habitatge, hi estaran representades les regidories implicades en l’àmbit d’habitatge; Habitatge, Ciutadania i Acció Social, així com la representació de cada un dels grups municipals del ple. També es proposa que formin part d’aquest organisme diferents entitats relacionades en l’àmbit social i veïnal i també representants del sector privat de l’habitatge, com ara constructores, immobiliàries i professionals de l’àmbit de l’arquitectura, que s’escolliran realitzant una consulta prèvia.