L’Ajuntament de l’Espluga i l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell formalitzen un conveni per la cessió del fons d’imatges de l’Agrupament a l’Arxiu Comarcal

Signatura del conveni entre l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell entitat associada a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i

El fons d’imatges de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga de Francolí serà cedit a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà gràcies a un conveni entre l’agrupament i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Una acció que permetrà salvaguardar l’arxiu de l’entitat, que es trobava en procés de degradació. Amb aquest acord i transferència, es garantirà la conservació del fons fotogràfic i en permetrà la seva digitalització. Amb l’objectiu futur de divulgar aquest fons entre els investigadors i la societat en general.

 

Aquest dilluns s’ha formalitzat la signatura del conveni per part de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal Minguella, de Gerard Pons Heras com a representant i tresorer de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell,  Joan Pau Jàvega Valencia com a comissari de la Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Montse Gomà Cortès, directora de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

 

El conveni té com a objectiu formalitzar que l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell efectua la cessió en comodat de l’arxiu d’imatges a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí per a la posterior transferència a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà sense cap mena de contraprestació.

 

L’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell efectuarà regularment posteriors transferències de documentació, tant en format digital com en suports més antics.

 

L’arxiu Comarcal de la Conca de Barberà es compromet a posar la documentació a disposició dels investigadors i del públic en general i per a la seva divulgació i a mantenir el fons en les condicions de seguretat i conservació que garanteixin la seva, entre d’altres.

 

Aquesta és una acció que posa de manifest la voluntat de totes parts de preservar i posar en valor les imatges d’arxiu que s’han anat generant al llarg de la història de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell, una entitat amb 47 anys d’història.

 

Una acció coordinada des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell, Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.