L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí sol·licita la retirada de les cabines telefòniques del municipi per millorar la mobilitat

Des de les regidories de les TIC i Mobilitat de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, es va sol·licitar fa mesos la retirada de les dues cabines de telefonia instal·lades al municipi a l’empresa Telefònica. Les cabines ubicades al carrer Lluís Carulla i l’Avinguda Catalunya fa anys que es troben abandonades i sense servei per part de l’empresa de telefonia.

 

Una acció que es recolza amb la nova llei de les telecomunicacions, que obligava fins al 31 de desembre de 2021 a conservar-ne el servei als municipis. En el cas de l’Espluga les dues cabines fa temps que no funcionen i presenten un mal estat de conservació, l’Ajuntament havia reclamat en diverses ocasions la millora i adequació, aconseguint petites millores.

 

L’estat actual i la possibilitat de retirar-les, ha fet que l’Ajuntament, hagi peticionat aquesta retirada, que permetrà guanyar espai i millorar la mobilitat de l’entramat urbà sobretot a l’Avinguda de Catalunya, ja que aquests elements s’han convertit en barreres arquitectòniques. D’altra banda, proporcionarà una millora en l’estètica urbana perquè aquests, no sols estan ja antiquats sinó que, a més, s’han convertit en suport de cartells, adhesius i pintades.

 

El regidor de les TIC, Enric Mercadé, explica que “fa temps que l’empresa propietària va abandonar aquestes cabines obsoletes i fora de servei als nostres carrers”. Altrament, l’alcalde de l’Espluga, Josep M Vidal, exposa que “és un pas més per millorar la mobilitat a l’entramat de voreres del municipi”.

 

Un procés que es pot veure allargat per la disposició de l’empresa, que ha d’efectuar la retirada, i a la que l’Ajuntament demana màxima celeritat per a efectuar-ne la desinstal·lació. L’empresa es troba fent les gestions prèvies per efectuar en els pròxims mesos la retirada de les cabines.