L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí reorganitza el cartipàs amb l’entrada de Mar Gili Aguila com a nova regidora a l’Equip de Govern

El passat dijous 28 de setembre es va celebrar el ple ordinari del mes de setembre, en aquest ple va prendre possessió Mar Gili Aguila com a regidora de Som Espluga – AM substituint a David Martí, que va dimitir el passat 23 d’agost. Amb l’entrada de Gili a l’Equip de Govern es reorganitza el cartipàs municipal adaptant-lo als diferents perfils dels membres del nou Govern.

 

Aquest dilluns 2 d’octubre, es van aprovar els decrets d’alcaldia que reestructuraven el cartipàs de l’Ajuntament de la següent manera:

 

La regidora entrant, Mar Gili, assumeix les carteres d’Hisenda i Turisme, que portava l’exregidor David Martí, i Cultura i Festes, que fins ara liderava la regidora Sara Pere.  Gili també serà la tercera tinent d’alcalde. Mar Gili és gestora de banca i té vinculació i experiència amb l’associacionisme cultural de l’Espluga de Francolí.

 

Així doncs, la Sara Pere Jimenez assumeix la cartera d’Esports, que fins ara portava la vicealcaldessa, i també gestionarà Promoció Econòmica i Comerç, carteres que assumia Martí. Pere manté les carteres d’Igualtat i de Salut.

 

Finalment, la vicealcaldessa Aida Morgades Agüera, assumirà Comunicació, que també portava David Martí, mantenint les carteres de Ciutadania, Administració i Atenció Ciutadana.

 

A més a més, el passat 25 de setembre es va designar oficialment, per decret d’Alcaldia, a l’Aida Morgades Agüera com a vicealcaldessa. Aquesta nova figura substitueix a la primera tinència d’alcaldia i té adscrites les competències d’Afers Religiosos, Memòria Democràtica i l’organització de l’Onze de Setembre, així com la substitució de l’alcalde en cas d’absència o de malaltia.

 

La designació de la vicealcaldessa s’ha pogut fer un cop finalitzat el període d’exposició pública de la modificació del Reglament Orgànic Municipal aprovat en el Ple Municipal del 20 de juliol.

 

Les regidories de Josep M. Vidal, Xavier Rosell i Anna Garcia queden igual que a l’inici de mandat.

 

Amb tot, el cartipàs de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí queda configurat de la següent manera:

  • Josep M. Vidal Minguella, alcalde i regidor de Territori, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge.
  • Aida Morgades Agüera, vicealcaldessa i regidora de Ciutadania, Atenció Ciutadana,  Administració i Comunicació.
  • Xavier Rosell Cabrol, regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Medi Ambient i Serveis Municipals.
  • Anna Garcia Gené, 2a tinent d’alcalde i regidora de Personal, Acció Social, Educació i Participació Ciutadana.
  • Sara Pere Jimenez, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Igualtat, Salut i Esports.
  • Mar Gili Aguila, 3a tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Turisme, Cultura i Festes.

 

El canvi de cartipàs quedarà culminat en el proper Ple Municipal, on s’actualitzaran les composicions de les comissions, consells participatius i altres organismes.