L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí publica un directori amb l’oferta de locals comercials disponibles al municipi

L’Ajuntament de l’Espluga, des de les regidories de comerç i promoció econòmica, presenta un directori amb l’oferta de locals disponibles al municipi.

 

Durant el període 2020-2021 es va treballar el projecte d’anàlisi de la situació del comerç, en el qual es van inventariar els locals comercials, realitzar enquestes ciutadanes i entrevistes personalitzades a l’empresariat, per tal de fer una diagnosi de l’estat del sector. L’any 2021, a més, es va treballar en una segona fase amb l’elaboració d’un cens de locals comercials en desús, amb predisposició a ser llogats o en venda. Ara, per donar resposta a la diagnosi prèvia i fer públiques les dades recollides en el cens, les quals es van presentar en el marc dels Espais Vius d’Art de l’any 2022, es presenta un portal web que aglutina l’oferta de locals disponibles a la població.

 

L’objectiu d’aquest directori de locals és oferir informació de caràcter públic sobre aquests espais comercials, per fomentar que es posin al mercat i es puguin destinar a activitat comercial, facilitant l’accés a la informació per a possibles persones interessades i oferint una eina de publicitat gratuïta a la propietat. Cal destacar el fet de què, en molts casos, els locals no estan anunciats en mitjans físics ni digitals, i sovint tampoc comptaven amb un cartell informatiu al seu aparador, fet que dificultava la seva identificació com a desocupats i poder contactar amb la seva propietat.

 

Una dotzena de locals comercials amb potencialitat d’obertura, són els que configuren aquest directori. Aquests es poden trobar en un nou apartat a la pàgina web esplugadefrancoli.cat i allí els usuaris poden consultar la localització i també les característiques de cada establiment, a més a més, de poder-se il·lustrar amb una imatge.

 

Directori de locals comercials disponibles: https://www.esplugadefrancoli.cat/la-vila/comerc-i-empresa/directori-de-locals-comercials-disponibles/

 

Directori d’empreses i comerços a la web municipal 

 

Amb la renovació de la web municipal a principis d’any, es va crear un apartat de comerç i empresa, apostant en primer lloc per la creació d’una guia comercial digital amb els comerços actius i d’un apartat sobre el mercat de venda no sedentària setmanal, per tal d’acostar aquesta informació tant als consumidors locals i altres persones usuàries. Així doncs, ara s’hi afegeix aquesta nova eina que posa a disposició de la ciutadania el cens de locals disponibles.

 

A més, s’ofereix a tots aquells locals que vulguin sumar-se al directori i ser inclosos en el cens, poden fer-ho complementant un formulari que es troba al mateix lloc web, sense cap cost econòmic.

 

La creació d’aquest directori ha estat impulsada per les regidories de comerç i promoció econòmica de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, amb el suport del programa Treball als Barris del Servei d’Ocupació de Catalunya.