L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenta el programa d’activitats de Nadal amb una cinquantena de propostes per tota la població

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenta el programa amb les activitats de Nadal per aquestes festes, que inclou una cinquantena d’actes i/o activitats. Aquesta programació està coordinada per les regidores de ciutadania, educació i cultura, conjuntament amb la tècnica de joventut de l’Oficina Jove del Consell Comarcal, i hi participen més de 14 entitats i diverses empreses de la població.

Els actes començaran el dia 3 de desembre a les 6 de la tarda amb la tradicional encesa de llums, que enguany es farà des de la Rambla Lluís Companys, a la Urbanització Carreras, on dos infants de P5 de l’escola Vedruna i dos de l’escola Martí Poch premeran el botó que encendrà l’enllumenat nadalenc de l’Espluga de Francolí.

Aquest any també es proposen diverses activitats familiars i juvenils. Per exemple, el dia 5 de desembre es proposa una activitat d’orientació per a les famílies que s’inicia a la plaça de l’Església. El dia 12 de desembre tindrà lloc una de les activitats que més agrada als infants; “Anem a buscar el tió”, que aquest any es farà als voltants de l’Ermita de la Santíssima Trinitat i servirà per trobar els tions i tiones. Com a novetat, pels dies 3 i 4 de gener al matí, l’Ajuntament i Drac Actiu ofereixen activitats d’aventura i orientació per a joves d’entre 12 i 30 anys.

L’Escola Municipal de Música oferirà 4 concerts per poder gaudir de la feina que ha fet l’alumnat de l’escola durant aquest primer trimestre amb les següents actuacions:

– Concert Nadal Cor 1: dijous 16 de desembre a les 18.30h a l’església vella.

– Concert Nadal Cor 2 i conjunt instrumental infantil: dissabte 18 de desembre a les 10.30h al Museu de la Vida Rural.

– Concert Nadal Cor 3 i conjunt instrumental juvenil: dimecres 22 de desembre a les 17.30h al Casalet.

– Concert Nadal Combos juvenils: dimecres 22 de desembre a les 19.30h a la sala Llucià Navarro del Casal.

Per la programació d’aquest Nadal són moltes les entitats i organismes que també ofereixen activitats:

– La renovada junta de la Germandat de la Santíssima Trinitat ofereix activitats per a totes les edats i gustos, l’elaboració d’ornaments de Nadal, concerts i la decoració de l’arbre de l’ermita i el pessebre.

– L’associació juvenil Auvënguen també organitza un seguit d’activitats dirigides al jovent, un concert al pavelló del Casal el dia 18 de desembre, Jam session al bar del Casal amb músics locals, un bingo jove i cinema.

– El club patí Casal de l’Espluga celebra el seu festival el dia 18 de desembre al matí.

– El club atlètic espluguí organitza la 7a edició de la cursa de la Llufa, amb algunes novetats, ja que canvia el recorregut i s’inicia i acaba a la plaça de Sant Isidre. Serà el 19 de desembre a les 11 del matí.

– Els armats de l’Espluga de Francolí seran els encarregats aquest any d’organitzar la festa de Cap d’Any la matinada de l’1 de gener al pavelló del Casal.

– La coral Espluguina aquest any torna amb el tradicional concert de Sant Esteve a l’Església Vella el dia 26 de desembre.

– Els Pastorets de l’Espluga tornen a l’escenari amb la renovació de les persones que donaran vida als personatges, el dia 25 de desembre i el 2 de gener es representaran al Teatre del Casal.

– L’associació cultural de grallers, gegants i nans participaran a l’encesa de llums i acompanyaran a l’home dels nassos l’últim dia de l’any pels carrers de la vila.

El Museu de la Vida Rural, com és habitual, ha organitzat un seguit d’activitats i tallers per a totes les edats. L’activitat “el tió ens explica el secrets del bosc”, la inauguració de l’espai LUDOTECA, un concert de Jazz i un tast de vi calent i neules a la guingueta del museu.

Aquest any hi ha 3 empreses que organitzen Casals de Nadal la setmana del 27 al 31 de desembre; Fem Salut i el CAE Espluguí, l’Hípica Francolí i Drac Actiu. Una oferta per edats compreses entre els 3 i els 12 anys.

Per la seva banda, l’Espluga FM ràdio i l’Espluga Audiovisual ens faran arribar l’esperit de Nadal a través del 107.4 amb diferents programes i retransmissions especials per aquestes festes.

La cavalcada tornarà als carrers de l’Espluga de la mà de la Comissió de Reis. El dia 3 de gener es podrà portar la carta al patge Gregori, demanant hora prèviament i el dia 5 de gener torna la cavalcada amb el recorregut tradicional.

També s’han programat un seguit d’espectacles infantils i familiars, al carrer i a la sala Folch i Torres del Casalet. Les propostes de Nadal s’acabaran el dia 8 de gener amb l’espectacle del MAG LARI al teatre del Casal, les entrades per aquest espectacle ja estan disponibles a través de la plataforma Entrapolis.

Poden consultar el programa de Nadal a l’eBando de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i a les xarxes socials. Totes les activitats estan subjectes als possibles canvis de la normativa que puguin venir indicats des del PROCICAT en relació a les mesures de contenció per la propagació de la Covid-19.