L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, l’Institut Joan Amigó, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Concactiva demanen que la Conca tingui un PFI

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, l’Institut Joan Amigó, la conselleria d’Educació del Consell Comarcal de la Conca i Concactiva demanen que la Conca de Barberà pugui tenir un Programa de Formació i Inserció (PFI) per tots els alumnes de la comarca que no assoleixin l’educació secundària obligatòria.

 

Actualment, l’alumnat que no assoleix l’ESO s’ha de desplaçar fins a l’Alt o el Baix Camp per poder fer un PFI i tenir així el graduat amb l’Educació Secundària. La demanda, que neix de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga, és perquè tots els alumnes de la Conca de Barberà tinguin la mateixa igualtat d’oportunitats que l’alumnat d’altres comarques, tenint un servei al territori.

 

Tant la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de l’Espluga com les conselleries d’Educació i de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, consideren necessari que s’ofereixi aquest servei a la Comarca, tenint en compte que si aquest sector de l’alumnat no té l’oportunitat de desplaçar-se fins a altres pobles, no pot tenir el graduat.

 

De moment, s’han realitzat dues reunions entre aquests quatre agents per tal d’abordar el tema i buscar possibles solucions a la problemàtica.

 

Tant l’Institut, l’Ajuntament, Concactiva i el Consell Comarcal estan disposats a fer-ho possible, és per això que s’està definint com serà aquesta formació i es sol·licitarà una reunió amb els serveis territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya per presentar la proposta.