L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí instal·la plaques solars a l’Escola Martí Poch i a la llar d’infants

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha dut a terme al municipi una nova instal·lació fotovoltaica, aquest cop a l’escola Martí Poch i a la llar d’infants Carquinyolis, amb l’objectiu de reduir el consum elèctric provinent de la xarxa, com també millorar l’eficiència energètica i fer ús d’energies renovables.

 

Un cop realitzats els treballs previs, aquests dies s’estan instal·lant les plaques a la coberta de l’escola. La instal·lació estarà formada per 52 mòduls fotovoltaics de 455 Wp de potència unitària, que poden arribar als 23,66 kW de potència instal·lada, connectats dos inversors Un per cada zona amb un total de 15,470 + 8,190 kW de potència nominal. La cinquantena de panells solars instal·lats generaran l’energia elèctrica necessària per consumir al mateix centre educatiu i en cas d’excedents s’injectaran a la xarxa. S’estima un estalvi econòmic acumulat en 10 anys de 28.582,77€, a més d’un estalvi anual de 19,16 tones de CO2 l’any

 

Per dur a terme aquestes actuacions, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca que s’ha ocupat de la redacció del projecte i de la direcció i coordinació d’obra. El cost de l’actuació és de 41.016, 39€ i té una subvenció de la Diputació de Tarragona de 19.374,00€, que suposa el 47,23% del cost.

 

Aquestes iniciatives formen part de les polítiques mediambientals i energia sostenible que el govern municipal està desenvolupant. Amb aquest muntatge, l’Ajuntament ja haurà finalitzat dues instal·lacions fotovoltaiques en un any. S’espera que les dues instal·lacions puguin estar connectades a la xarxa pública, abans d’acabar l’any.