L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí adjudica l’habitatge social situat al carrer de les Parres

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, com a part d’una de les accions que s’engloben en el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge, ha adjudicat l’habitatge de lloguer social situat al carrer de les Parres, immoble de la seva propietat.

 

El preu del lloguer d’aquest habitatge es determinarà amb una eina de la Generalitat, la calculadora de la renda mensual d’un lloguer social. L’import del lloguer s’anirà actualitzant anualment en funció de la situació econòmica de la unitat familiar. La durada del contracte serà de 7 anys, prorrogable 3 anys més.

 

A fi que l’habitatge social s’ofereixi en perfectes condicions, s’han anat duent diverses intervencions, de les quals destacaríem; neteja general amb brigada de Concactiva, instal·lació de mobles i electrodomèstics, revisió i repàs de les instal·lacions de llum i d’aigua, repàs de pintura i instal·lació d’una estufa de pèl·let.

 

L’habitatge té una superfície útil de 50m2 i té una ocupació màxima de 4 persones. Disposa de cuina, menjador, dos distribuïdors, un rentador semi-exterior, un bany i dues habitacions dobles.

 

Properament l’Ajuntament obrirà una convocatòria per ampliar la borsa d’habitatge social i així posar en marxa la pròxima adjudicació de l’habitatge social situat al carrer dels Templaris.

 

És la primera vegada que s’adjudica un pis municipal de lloguer social i es fa després de dues convocatòries. La primera, a principis de 2019, que va quedar deserta i la segona, a mitjans de 2022, en la qual només va quedar una família a la borsa. Per tal de facilitar l’accés a aquesta borsa es modificaran les ordenances que la regulen, per tal de revisar alguns dels requisits i així garantir que la borsa no quedi buida.

 

La proposta de modificació va passar pel Consell de l’Habitatge del passat 13 de febrer i es portarà a votació en el proper Ple Municipal del 23 de febrer.

 

Amb aquests dos habitatges (el del carrer de les Parres i el del carrer dels Templaris) i els futurs onze habitatges de l’antiga caserna l’Espluga de Francolí disposarà d’un total de 13 habitatges de lloguer, uns seran socials i els altres per a joves.