La Generalitat fa diverses actuacions a l’Av. Catalunya i la carretera de Poblet a petició de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí

Aquest mes de novembre l’àrea de Carreteres de la Generalitat de Catalunya està duent a terme diverses millores a l’Av. Catalunya i la carretera de Poblet, que són dues de les vies principals que creuen el municipi de l’Espluga de Francolí i per on hi transiten més vehicles. Aquestes millores venen derivades de la petició que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va fer al mes de novembre del 2021, on es demanaven actuacions per millorar la seguretat d’aquests vials.

 

Actualment, s’està asfaltant tot el vial des de l’encreuament davant el Monestir de Poblet fins a la connexió amb la carretera N-240 al seu pas per l’Espluga de Francolí. També es repintarà tota la senyalització horitzontal d’aquest tram i s’hi faran diverses millores, com ara la inclusió de nous passos de vianants i també es pintarà la línia dels carrils més destacada per tal de garantir una velocitat més baixa dels vehicles. A més, se situaran 3 esquenes d’ase, que serveixen per reduir la velocitat dels vehicles, en el tram urbà d’aquesta carretera.

 

Així mateix, aquesta actuació permetrà resoldre altres punts conflictius d’aquesta carretera, com ara l’acumulació d’aigua que sempre hi ha, després de la pluja, a la carretera en el seu pas per la Cova de la Font Major.

 

Aquestes accions estan finançades per la Generalitat de Catalunya i suposen una inversió de més de 350.000 euros. Es preveu que les obres es puguin acabar a finals de novembre o principis de desembre.

 

Des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí se celebra que aquestes accions s’estiguin duent a terme després que diversos veïns i veïnes també ho haguessin demanat a l’Ajuntament, qui va canalitzar les peticions a l’àrea competent per tal que es pogués actuar en aquestes vies.