LA DO Conca de Barberà i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenten la Festa de la Verema 2022

Presentació dels actes de la Festa de la Verema 2022

El vi tornarà a ser el protagonista de l’Espluga de Francolí del 26 al 28 d’agost de 2022 a la 51a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà, una edició que recupera el format habitual després de dues edicions marcades per la pandèmia de la Covid-19. La programació d’enguany presenta una proposta variada d’activitats enfocades a tots els públics, a més a més, es comptarà també amb la tradicional mostra de vins, caves i productes de proximitat a la Plaça Montserrat Canal, sense necessitat, aquest any, d’inscripció prèvia per a l’assistència.

 

La 51a edició de la Festa de la Verema s’inaugurarà de forma oficial en un acte al Jardí dels Francolins el dissabte 27 d’agost a les 18h, on també es farà entrega dels premis del 31è concurs de vins organitzat per la DO Conca de Barberà.

 

Maridatges i tastos per a tots els gustos

 

Com en altres edicions, el Museu de la Vida Rural acollirà diversos actes de la Festa de la Verema, com el tast-maridatge del divendres 26. El sommelier Ramon Roset presentarà alguns dels millors vins de la DO Conca de Barberà i els maridarà amb diferents xocolates. El mateix divendres tindrà lloc el 7è Brinda’m Baccus, un sopar-maridatge amb una selecció de 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà
acompanyats de 6 tapes.

 

Per apropar el món del vi als joves d’entre 18 i 25 anys es repeteix enguany el Tast Sub-25, el dissabte al vespre a la Piscina Municipal. A càrrec de Jordi Roig i Kepa Martínez se serviran “combinats de vi”,
còctels fets amb vi.

 

Per donar a conèixer alguns dels vins més desconeguts i amb característiques més especials de la DO Conca de Barberà, el diumenge 28, Conca 5.1 oferirà un tast de vins acompanyats de música de vinils.

 

Música, cultura i esport

 

La música tindrà una gran presència al llarg de la Festa de la Verema amb diferents concerts i propostes. El Museu de la Vida Rural ofereix el concert de Roger Mas el dijous 25, amb motiu del tancament de la 10a edició del Festival RUSC. El dissabte 27 comptarem amb un concert itinerant pel recinte firal amb el grup Swing Engine Música, seguit de La Ludwig Band, consolidat com un dels grups emergents del moment al territori català i valorats amb el millor disc de l’any segons els Premis Enderrock 2021. El diumenge al vespre, Leitmotiv ens acompanyaran amb el seu sextet de jazz i versions revival.

 

Durant el cap de setmana també es podrà gaudir d’una exposició homenatge a la terra i a la pagesia, amb fotografies a vista de dron de la Sara Boldú al vestíbul del Teatre del Casal. El dissabte 27 es
projectarà el film L’âge d’or de Jean-Baptiste, a càrrec de Most Festival i del Museu de la Vida Rural.

Aquesta edició també comptarà amb activitats per als més petits, com el taller Pintem amb vi a càrrec de Marta Arañó i un taller de bombolles organitzat per la companyia Marieta Voltereta.

En el marc de la Festa de la Verema es proposa la 6a caminada guiada entre vinyes, en la qual l’empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts, un entre 10 i 12km i un altre entre 4 i 6km, per gaudir del paisatge vitivinícola que ens envolta.

 

Es pot consultar el programa sencer al següent enllaç: https://tuit.cat/huDcG