La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola acull un laboratori de lectura

La Biblioteca Municipal de l’Espluga de Francolí acollirà durant la primera quinzena de desembre un laboratori de lectura, que consisteix en una activitat que convida a l’experimentació al voltant de les lectures i d’objectes diversos. Està adreçada a infants d’entre 3 i 10 anys i aquesta sessió de laboratori de lectura anirà enfocada a identificar emocions, buscant en uns llibres extraordinaris per elaborar el propi elixir emocional. En aquest projecte hi participen les dues escoles de l’Espluga de Francolí, l’escola Martí Poch i l’escola Vedruna.

Aquesta activitat té com a objectius; facilitar l’enfrontament a una emoció important per al lector a través del llibre, fer visible el potencial de les històries per comprendre el món interior, aprendre identificar i posar nom a les emocions i relacionar les emocions que apareixen en els llibres amb les d’un mateix.

El Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya ofereix a les biblioteques la possibilitat de poder programar en el seu calendari d’activitats aquest “Laboratori d’elixirs” itinerant a la demarcació de Tarragona. També és una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.