Josep M. Vidal i Aida Morgades colideraran el nou govern municipal de l’Espluga de Francolí

Després de la reelecció de Josep M. Vidal Minguella com a alcalde el passat dissabte 17 de juny, en el ple de Constitució del nou Ajuntament, Vidal ha signat els decrets que configuraran el nou executiu municipal espluguí.

 

El govern local, que ha passat de 7 a 6 regidories, s’ha configurat tenint en compte la no continuïtat com a regidors i regidores d’Enric Mercadé Pàmies, Laura Poblet Badia i Anna March Farré i posant en valor els perfils dels nous edils: David Martí Nonell i Sara Pere Jiménez.

 

La regidora Aida Morgades Agüera repeteix a l’executiu encapçalant les àrees de Ciutadania i Esports i afegeix a la seva cartera les noves regidories d’Administració i Atenció Ciutadana. La regidoria d’Administració es crea per poder seguir avançant en la reestructuració que va iniciar l’Ajuntament a finals del 2022, un cop s’incorpori a l’administració la nova figura de suport a intervenció.

 

La creació de la regidoria d’Atenció Ciutadana té com a objectiu millorar la comunicació cap a les persones que s’adrecin a l’administració per presentar queixes o propostes i s’encarregarà de vetllar perquè es gestionin amb més celeritat. També s’ha creat la nova regidoria d’Atenció Ciutadana per donar resposta a les necessitats que la població adreça a l’Ajuntament, ja que és un dels punts que el nou govern vol millorar.

 

El regidor Xavier Rosell Cabrol repeteix amb les carteres del mandat 2019-2023 amb la regidoria d’Agricultura, Medi Ambient, Serveis Municipals i Sostenibilitat.

 

Una altra regidora que continua, l’Anna Garcia Gené, repeteix com a regidora d’Acció Social, Educació i Participació Ciutadana. Garcia assumirà més responsabilitat en el nou executiu assumint la cartera de Personal, que fins ara gestionava l’Anna March.

 

El nou regidor David Martí Nonell assumirà l’àrea econòmica i comunicativa de l’Ajuntament, assumint les regidories d’Hisenda i Promoció Econòmica, que eren en mans de l’Anna March, Turisme i Comunicació, que liderava la Laura Poblet i, finalment, també Comerç, àrea que depenia de l’Enric Mercadé. L’àrea de Comunicació inclourà les regidories de Transparència i TIC.

 

La també nova regidora Sara Pere Jiménez s’ocuparà de les regidories de Cultura i Festes, que fins ara liderava Enric Mercadé i les regidories d’Igualtat i Salut, que en el darrer mandat gestionava Aida Morgades. Per l’equip de govern era important que les regidories de Cultura i Festes formessin part de la mateixa regidoria.

 

Finalment, l’alcalde Josep M. Vidal Minguella continuarà assumint la regidoria de Territori, Urbanisme, Habitatge i Mobilitat, igual que en el darrer mandat.

 

Vidal aquest dilluns també ha signat els decrets de creació de la Junta de Govern Local, que en formaran part, juntament amb l’alcalde, Aida Morgades, Anna Garcia i David Martí, assumint la primera, segona i tercera Tinència d’Alcaldia, respectivament.

 

Per tal de donar visibilitat al tàndem Vidal-Morgades, es proposa que la primera tinent d’Alcaldia assumeixi la Vicealcaldia. Aquesta nova figura es regularà modificant el Reglament Orgànic Municipal en el ple d’Organització.

 

La vicealcaldessa assumirà, també, les competències de Memòria Democràtica així com la organització de la Diada Nacional de Catalunya.

 

Aquest mateix dilluns al matí l’alcalde i la vicealcaldessa, van acompanyar els dos nous regidors a conèixer els treballadors i treballadores municipals de les seves respectives àrees. La setmana passada els regidors que acabaven el mandat, l’Enric Mercadé, la Laura Poblet i l’Anna March, ja van establir reunions amb els dos nous regidors, el David i la Sara, per fer traspassos de diferents temes.

 

Després de les eleccions del 28 de maig, les reunions de govern es feien amb els regidors i regidores de govern sortints i entrants. L’actual Equip de Govern comptarà amb el suport del regidor i les regidores que han ocupat fins ara el govern.