Finalitza el Faistiu 2023, la Setmana de la Joventut de l’Espluga de Francolí

L’Espluga de Francolí ha viscut una nova edició de la Setmana de la Joventut – Faistiu 2023 carregada d’activitats lúdiques, culturals, gastronòmiques, educatives i esportives repartides per a tot el municipi del 16 al 23 de juliol.

 

Diumenge 16 els carrers del Capuig i la plaça de l’Església es va omplir de gom a gom per veure el retorn de la cursa d’andròmines, sens dubte una de les activitats amb més èxit de l’edició d’enguany.

 

La Setmana de la Joventut ha destacat per la programació de noves activitats com la jornada de salut mental Connecta, Crea i Cuida’t organitzada amb la col·laboració del projecte Ocells de Foc. També la programació de l’obra de teatre “Autoficció” de l’humorista Pep Plaza, el divendres 21 de juliol, que com l’any anterior també va ser tot èxit i malgrat la gotellada d’estiu que va fer abans de començar va omplir els jardí dels Francolins.

 

En aquesta edició també s’han dut a terme activitats que ja són una tradició dins de la Setmana de la Joventut, com la piscina nocturna el dilluns 17, el tast, que enguany estava dedicat a les cerveses artesanals i que va anar a càrrec d’un productor local jove de La Renaixença. El parc mòbil i el taller per reparar bicicletes, i la caminada nocturna, dimarts. Dijous, a la tarda el torneig de futbolins i billar al bar del Casal i, a la nit, el bingo jove. Dissabte a la tarda, es va dur a terme el Correquintos, una activitat organitzada pel col·lectiu Ovelles Esgarriades.

 

Com és habitual, les entitats de l’Espluga de Francolí també s’han unit al programa d’activitats, l’Orquestra Treu la Pols al Teu Instrument, el Club Atlètic Espluguí o l’Associació de Defensa Forestal (ADF).

 

Destacar també que l’edició 2023 es va tancar amb el tradicional concurs de paelles al bar Esquitx de la piscina, un concert de l’Orquestra Treu-li la Pols al Teu Instrument (TLP) i una Jam session al bar Esquitx.

 

La Setmana de la Joventut està organitzada per l’Associació Juvenil Auvëngen i la regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i la Direcció General de Joventut.