Es constitueix el Consell de l’Habitatge de l’Espluga de Francolí amb participació d’administracions públiques, entitats i sector privat

Sessió constitutiva del nou Consell de l'Habitatge de l'Espluga de Francolí

Aquest dimarts, 14 de juny, es va celebrar la sessió constitutiva del nou Consell de l’Habitatge de l’Espluga de Francolí. La creació d’aquest òrgan sorgeix del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH) 2021-2025 i té com a objectius fer un seguiment del desplegament de les actuacions del PAMH, crear un espai de debat i decisió sobre polítiques municipals d’habitatge i ser un espai de trobada entre el sector públic i privat per cooperar i validar prèviament les decisions polítiques municipals en matèria d’habitatge. L’alcalde de l’Espluga i regidor d’Habitatge, Josep M. Vidal, va destacar “Avui és un dia important, doncs per primer cop, ens trobem en una mateixa taula l’ajuntament, administracions, entitats i sector privat per aplicar solucions a la manca d’habitatge.”

 

En la sessió d’aquest dimarts, els membres van ser nomenats i es va aprovar, per unanimitat, la incorporació de les dues persones representants del sector privat-professional. El director de la càtedra UNESCO de la URV, el Dr. Hèctor Simón Moreno, va aprofitar per presentar el PAMH, explicant com es va fer la participació de la redacció del document. A més a més, es va informar de les actuacions desenvolupades fins ara com les bases del Consell de l’habitatge aprovades el passat 24 de febrer de 2022, l’ordenança reguladora del servei d’accés a habitatges municipals en règim de lloguer social aprovada per unanimitat en el ple municipal del 31 de març de 2022, la creació quadríptics sobre ajuts i bonificacions d’habitatge i la creació de l’apartat web d’Habitatge a la pàgina web de l’Ajuntament.

 

Durant el Consell de l’Habitatge també es va informar sobre els temes que actualment s’està treballant, com ara l’adequació de l’habitatge del carrer de les Parres, la reforma de l’habitatge del carrer dels Templaris, de l’estat del projecte de reforma dels habitatges de l’antiga caserna i la difusió comunicativa del PAMH. Així mateix, es va tractar sobre les futures bases d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges del qual la regidoria d’Habitatge elaborarà a partir de les aportacions que van fer les persones assistents.

 

El Consell està constituït per representants de les conselleries d’Habitatge, de Territori, d’Urbanisme i de Serveis Socials, grups polítics de l’Ajuntament, també per membres de la Càtedra de l’Habitatge de la URV, l’Oficina Comarcal de l’Habitatge, d’Acció Social del Consell Comarcal, de l’Associació Juvenil Auvënguen, de Càritas de l’Espluga de Francolí i persones del sector privat-professional de l’Espluga de Francolí. Aquest es reunirà, com a mínim, un cop a l’any, tot i que està previst fer més sessions en cas que hi hagi temes importants a tractar.