Els atractius turístics municipals de l’Espluga de Francolí recuperen visitants durant el 2021

Des de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es donen a conèixer les dades de visitants de l’any 2021 dels espais turístics gestionats per l’Ajuntament de l’Espluga, entre les quals en destaca l’augment del públic a les Coves de l’Espluga, de la Ruta Templera i Hospitalera i les consultes a l’Oficina de Turisme en comparació al 2020 i el nombre de visitants al Museu Fassina Balanyà es manté.

 

Augmenten un 26% les consultes a l’Oficina Municipal de Turisme

Aquest any 2021 s’han atès a l’Oficina de Turisme 6.620 consultes que correspon a unes 47.100 persones, comptabilitzat, consultes individuals, famílies, grups i escoles. I tenint en compte tot tipus de consultes, ja sigui ateses a l’oficina, per telèfon o per correu electrònic. S’han atès un miler de consultes més aproximadament respecte a l’any passat (2020), segons les dades estadístiques recopilades des de la mateixa oficina i que es comparteixen amb Turisme de Catalunya a través d’un gestor estadístic de la Generalitat de Catalunya.

 

El 26% de les consultes són per telèfon, el 37% directament a l’Oficina i el 37% restant per correu electrònic. El tema més consultat són les Coves de l’Espluga, seguit de temes relacionats amb el porta a porta i venda d’entrades d’actes culturals, seguit d’aspectes generals del Turisme de l’Espluga, després temes relacionats amb reserves escolars i seguit del Museu de la Vida Rural. Les consultes a l’Oficina de Turisme són en gran majoria de turisme català i de proximitat, ja que un 96% de les consultes han estat ateses en aquest idioma.

 

Les visites escolars i familiars de la Cova de la Font Major es recuperen en comparació al 2020

Pel que fa a les Coves de l’Espluga, s’han recuperat les visites escolars, que han passat de 5.500 escolars el 2020 a 14.125 l’any 2021. S’ha recuperat també el públic individual o familiar malgrat l’aforament limitat, ha passant de 8.600 l’any 2020 a 15.800 l’any 2021. Malgrat s’ha recuperat post-pandèmia els visitants escolars i el públic familiar, el públic de grups no s’ha reactivat.

 

 

Altres atractius turístics municipals

En el cas de la Fassina Balanyà, augmenta una mica el nombre de visitants respecte l’any 2020, quan es van rebre 1.350 visitants i durant el 2021 han estat 1.600. Aquest augment es deu, en gran part, a la recuperació moderada del públic escolar en aquest equipament, el públic familiar es manté.

 

La Ruta Templera i Hospitalera ha registrat aquest 2021 un total de 870 visitants, una xifra molt millor a la del 2020 i però lleugerament inferior als anys pre-pandèmia.