El Teatre Casal de l’Espluga de Francolí acollirà l’espectacle musical Ulls Clucs

L’Espluga de Francolí acollirà el pròxim dissabte 21 de gener el concert Ulls Clucs, un espectacle de música d’arrel i audiovisuals que aproparà al públic les cançons populars en llengua catalana. Un concert que combina la música tradicional i la innovació audiovisual.

Amb una formació musical integrada per cinc músics de reconegut prestigi, que reuneix a les veus i instruments a Carles Belda, Alba Careta, Joana Gomila, Arnau Obiols i Pep Pascual i les creadores audiovisuals Odile Carabantes i Carme Gomila (ATZUR). Aquests músics que s’uneixen per acostar al públic les composicions musicals d’arrel del territori de parla catalana, redescobertes per a l’ocasió i interpretades des d’una òptica contemporània. Un projecte que s’emmarca en els actes de commemoració del centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

El Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí acollirà aquesta proposta, organitzada Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, que tindrà lloc dissabte 21 de gener a 2/4 de 7 de la tarda, en un format gratuït i obert a tota la població local i de la Conca de Barberà.

A part dels valors tradicionals, etnogràfics i culturals que suposa la recuperació d’aquestes peces d’arrel, l’espectacle també destaca per les al·lusions al món natural i rural, que pren una especial importància en aquesta proposta que signen l’Auditori de Barcelona i la Fira Mediterrània de Manresa i que ha tingut una molt bona acollida en els diferents escenaris en els quals s’ha representat.

La selecció musical d’aquest espectacle parteix de música tradicional del territori de parla catalana i recupera la riquesa de la música tradicional a través de les cançons, danses, entremesos, rondalles, llegendes, refranys i jocs, a través d’una interpretació actual, sorprenent i que mira de cara al futur.