El projecte ‘El Maria Canals porta cua’ arribarà a l’Espluga de Francolí per apropar la música a tots els públics

L’Espluga de Francolí ha estat seleccionada com a un dels punts de l’OFF del concurs internacional de música Maria Canals. Dimecres 14 de juny durant tot el dia, a la plaça de l’Església, el municipi participarà al programa divulgatiu, educatiu i amb perspectiva social de l’Associació Maria Canals Barcelona.

 

El Maria Canals Porta Cua és la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs, per la visibilitat que suposa durant el període del certamen, però també durant la resta de l’any. Aquesta consisteix a posar pianos de cua a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar en diversos espais públics i accessibles de les ciutats i pobles d’arreu de Catalunya en un ambient agradable i festiu. Entitats i centres educatius del municipi participaran d’aquesta iniciativa que acull l’Ajuntament de l’Espluga. Una iniciativa de la regidoria de Cultura en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música, l’Escola Martí Poch, l’IES Joan Amigó, l’Escola Vedruna, la Llar de Jubilats i Pensionistes i les usuàries del centre Aprodisca de la Conca.

 

El Maria Canals ha col·locat pianos de cua en espais públics diversos: places i carrers de les artèries principals i barris de diverses ciutats i pobles catalans. Aquest any arriba a l’Espluga de Francolí i vincula l’educació i la música. Aquest projecte inclou iniciatives que van més enllà del prestigiat concurs i que promouen l’accés a la música i la pràctica amateur per part de grans i petits, per transmetre que l’exercici i el gaudi de la música són essencials per al desenvolupament personal de tots i totes.

 

Un concert d’una persona pianista, tancarà la jornada amb un petit tast musical. El concert serà obert a tota la població i de format gratuït, tindrà lloc a 2/4 de 8 de la tarda a la plaça de l’Església.

 

El concurs internacional Maria Canals

El Concurs Internacional de Música Maria Canals és una entitat sense ànim de lucre declarada d’Utilitat Pública que té com a finalitat principal ajudar els joves intèrprets de tot el món que es volen dedicar professionalment a la pràctica musical, a través de l’organització anual des de l’any 1954 del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona (MCB). En cada edició, Barcelona es converteix amb la capital mundial del piano durant quinze dies.