El cicle d’espectacles infantils “Casalet Kids” de l’Espluga de Francolí arriba a la 10a temporada presentant novetats

El cicle d’espectacles infantils “Casalet Kids” de l’Espluga de Francolí arriba a la 10a temporada, presentant deu propostes familiars de teatre, màgia i circ, i recuperant la projecció de cinema infantil en català. Aquest cicle adreçat a les famílies, s’iniciarà aquest mes d’octubre amb un espectacle de carrer en format itinerant, per donar a conèixer el cicle i presentar la programació de la nova temporada 2022-2023. Aquest espectacle serà gratuït i serà el primer espectacle de la nova temporada, que iniciarà la seva programació diumenge 23 d’octubre a les 2/4 de 12 del migdia a la plaça de l’Església.

 

Un cicle que comptarà amb un total de deu espectacles, cinc propostes de teatre familiar al Teatre del Casal i quatre sessions de cinema en català, en format de cinefòrum a la Sala Folch i Torres del Casalet. Els espectacles es duran a terme entre els mesos d’octubre de 2022 i març de 2023 i tindran lloc els diumenges a les sis de la tarda.

 

Dins la programació en destaquen les propostes de “Kujira” del Centre de Titelles de Lleida, “La Llàntia Meravellosa” de Festuc Teatre o “Els Viatges de Bowa” de la companyia La Gata Japonesa, entre altres propostes que bastiran la programació teatral. També títols de pel·lícules com Charlie i la Fàbrica de Xocolata o Inside out, seran les propostes de cinema infantil en català. Cal destacar que tota la programació té en compte la perspectiva de gènere, les diversitats i l’ús i foment de llengua catalana.

 

Els espectacles al Teatre del Casal tindran un preu de 5 € i els cinefòrums un preu de 3 €, a més a més, el cicle, com a novetat, realitzarà descomptes a famílies nombroses i monoparentals. Les entrades només es podran comprar físicament a l’entrada del Teatre del Casal o del Casalet, fins cinc minuts abans de l’espectacle.

 

El “Carnet Cuc”, element de fidelització

 

Un any més, es vol fomentar la fidelització de les espectadores regalant el “Carnet Cuc” un element que premia a les persones que han assistit a més espectacles.

 

L’Ajuntament incrementa el pressupost del cicle estable d’espectacles infantils

 

Aquest cicle està impulsat per un grup de mares i pares i per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. La inversió municipal s’ha ampliat aquest 2022 destinant a aquest cicle 10.000 €. Una inversió suportada parcialment pel sistema de subvenció de Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El cicle també compta amb el suport de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i de la Diputació de Tarragona.