COMUNICAT AIGUA – Disminució progressiva del volum d’aigua del municipi

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí informa que a causa de la situació d’escassetat d’aigua als aqüífers provocada pel baix volum de pluges dels darrers mesos, els nivells d’aigua dels dipòsits municipals han començat a baixar de manera accentuada. Per aquest motiu, es demana a la població que faci un ús restringit de l’aigua.

 

La manca de pluges, i una extracció d’aigua relativament constant, han propiciat la disminució progressiva del volum d’aigua, arribant a deixar les captacions superficials sense aigua o reduint la capacitat d’extracció dels principals pous del municipi.

 

L’equip de govern començarà a aplicar les accions que s’han estat preparant aquestes setmanes com ara poder transportar aigua del CAT des de Montblanc per abastir l’Espluga i poder mantenir el nivell d’aigua. L’Ajuntament ja fa dies que va adoptar mesures com la de deixar de regar amb aigua potable els jardins i rotondes.

 

En cas de no poder mantenir els nivells mínims s’haurà de prendre la decisió de tallar el subministrament d’aigua a tota la població, amb talls que podrien durar

més de 24 hores.

 

Des de l’Ajuntament volem demanar a tots els veïns i veïnes que s’intenti evitar l’ús desmesurat i irracional de l’aigua per evitar acabar amb les reserves de dipòsits i pous.