Comencen les obres de renovació de la xarxa d’aigua de la urbanització Carreras de l’Espluga

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs previs per renovar la xarxa d’abastament d’aigua potable de la Urbanització Carreras de l’Espluga de Francolí que durà a terme l’empresa Agrotècnica del Segrià SL. Els treballs s’executaran per trams i tindran una durada d’11 mesos, període en el qual hi haurà afectacions puntuals a la xarxa que seran comunicades amb antelació als veïns i veïnes.

 

Les obres consisteixen en la renovació d’aproximadament 3.500 metres de canonades, de les quals 2.750 metres de canonades de tub de fibrociment i 550 de canalitzacions de polietilè, a més a més, d’actuar en més de 150 escomeses d’aigua per connectar els abonats. Amb la substitució prevista, que recull gairebé la totalitat de la xarxa de distribució d’aigua a la urbanització Carreras i que concentren gran part de les fuites de l’Espluga de Francolí, s’aconseguirà una important millora del rendiment de la xarxa de distribució d’aigua.

 

L’àmbit d’actuació serà a la urbanització Carreras del nucli urbà de l’Espluga de Francolí, en concret als carrers del Montsià, carrer del Priorat, rambla de Lluís Companys, carrer del Segrià, carrer del Tarragonès, carrer de l’Alt Camp, carrer de l’Ermita, carrer de les Garrigues i carrer de la Segarra. En aquest projecte s’han exclòs els trams existents de la xarxa que han estat renovats recentment.

 

Execució de les obres

Els treballs es desenvoluparan per trams, començant pel carrer de l’Ermita on es substituirà una de les canonades principals que distribueix l’aigua potable per la urbanització. En una segona fase i per diferents sectors s’instal·laran les noves canonades d’aigua potable, afectant els laterals de les calçades dels diferents carrers de la Urbanització Carreras. En ambdues fases quedarà prohibit aparcar al tram on s’executin les obres i també hi haurà restriccions de circulació pel tram afectat mentre durin els treballs.

 

A través dels canals de comunicació habituals de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí es comunicarà amb suficient antelació als veïns i veïnes afectats de possibles talls puntuals en el servei de subministrament d’aigua i també les restriccions d’aparcament en els trams afectats. A més a més, de cara la setmana vinent se celebrarà una reunió amb el veïnat de la Urbanització Carreras per explicar l’obra, les afectacions i resoldre dubtes.

 

La intervenció puja 758.068,05 euros dels quals 500.000 euros estan finançats a través de les ajudes europees Next Generation EU. Els serveis tècnics del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha estat l’encarregat de redactar el projecte d’execució.