Augmenta l’interès dels visitants pels atractius turístics de l’Espluga de Francolí

Les visites als atractius turístics de l’Espluga de Francolí s’han incrementat en un 16% de mitjana entre els mesos de juliol i agost respecte al mateix període de l’any anterior. De fet, tots els atractius turístics han augmentat en visitants i també consultes respecte a l’any 2022.

 

Les Coves de l’Espluga continuen sent l’espai museístic i cultural més visitat del municipi, i aquest estiu ha augmentat un 9% el nombre de visitants respecte a l’estiu anterior, passant de 6.759 persones l’estiu del 2022 als 7.484 durant el mateix període del 2023. Un total de 3.143 persones han visitat el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla durant els mesos de juliol i agost de 2023. El volum total de visitants representa un increment de 12,6% respecte a la mateixa temporada l’any passat. Durant aquest període el MVR ha celebrat diferents activitats com per exemple el Festival RUSC, cursos de temporada, presentacions de llibres o bé activitats pels infants, a més a més, d’acollir les exposicions temporals.

 

La Fassina Balanyà, l’antiga destil·leria restaurada i museïtzada, ha augmentat un 17% de visitants, passant de 284 els mesos de juny i juliol del 2022 als 342 d’aquest any. Destacar també l’increment de visites a la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga de Francolí (+50%), ja que pels carrers del casc antic de la vila han passat unes 243 persones.

 

Aquest estiu a l’Espluga de Francolí s’ha incorporat a l’oferta d’espais visitables del patrimoni de la població la visita lliure a l’Església vella de Sant Miquel de l’Espluga i l’ascens a la torre del campanar, gràcies a la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel que ha obert durant tots els caps de setmana la basílica. Donat el bon resultat de l’obertura de l’església vella de l’Espluga al turisme, durant aquest estiu, la Parròquia mantindrà els horaris d’obertura tot l’any. Les visites que són lliures i gratuïtes amb ascens a la torre del campanar es poden dur a terme els dissabtes, diumenges i festius de 10 h a 19 h.

Les consultes a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí també s’han incrementat lleugerament respecte de l’any passat. Aquestes consultes són la majoria per internet i correu electrònic, seguit de les consultes telefòniques i per últim les consultes presencial a l’Oficina de Turisme i es continuen centrant principalment en el turisme cultural i de natura. Els principals punts d’interès pels quals demanen els visitants són les Coves de l’Espluga (77%), informació d’interès del municipi (9,8%), la Fassina Balanyà (6%) i també hi destaquen informació sobre senderisme, la Ruta Templera i Hospitalera, el Museu de la Vida Rural, entre d’altres.

 

Les principals procedències durant l’estiu de les consultes són:

  • 51% Província de Barcelona
  • 27% Província de Tarragona
  • 3,9% Espanya
  • 2,4% Internacional