L’Espluga de Francolí estrena nova web de turisme per promocionar tots els atractius turístics del municipi

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha presentat aquest dimecres la nova pàgina web de Turisme de l’Espluga (esplugaturisme.cat) que estrena nova imatge i inclou un sistema unificat de webs entre els diferents equipaments municipals, com són les Coves de l’Espluga i la Fassina Balanyà. Totes tres webs segueixen les noves tendències de disseny i accessibilitat, ja que aquestes són intuïtives i els grafismes i la informació en format fotogràfic tenen molta rellevància.

Amb les noves pàgines web de Turisme i dels dos equipaments municipals s’hi reforça l’aposta pel turisme i la importància de la relació amb l’usuari, amb una navegació web “més ordenada, clara, simplificada i intuïtiva per accedir a la informació de referència per a les persones que ens visitin”, com ha destacat la regidora de Turisme i Comunicació, Laura Poblet.

La plana web de Turisme presenta un aspecte totalment renovat

 

Pel que fa a l’estructura, la nova pàgina web de Turisme s’organitza ara a partir de sis nous grans apartats que poden ser de referència per al visitant: Descobreix, Planifica, Escoles, Reserves, Agenda i Contacte. A més, a la portada, la imatge de capçalera permet visionar imatges del municipi i a continuació es permet accedir i veure fàcilment els diferents museus i espais visitables de l’Espluga de Francolí, a més a més, d’observar l’agenda d’activitats que se celebren a la població.

 

A l’apartat ‘Descobreix’ es destaquen els cinc grans elements que concreten les singularitats del municipi com són: Museu i espais visitables, Un passeig per l’Espluga de Francolí, Natura i Turisme Actiu, Enoturisme i Gastronomia i Festes. Els “Museus i espais visitables” és un apartat on els usuaris poden trobar tota la informació detallada dels espais que poden visitar a l’Espluga que són: Les Coves de l’Espluga, El Museu de la Vida Rural, la Fassina Balanyà, la Ruta Templera i Hospitalera, el Museu del Vi i l’espai de Les Masies i les Brigades Internacionals. En aquest mateix gran bloc també hi ha l’apartat d'”Un passeig per l’Espluga” on els visitants poden descobrir els principals racons i equipaments del municipi. Els altres apartats d’aquest bloc com “Natura i Turisme Actiu, Enoturisme i Gastronomia i Festes” s’han reestructurat destacant rutes, llocs d’interès, activitats, fires, festes i tota la gastronomia que s’enriqueix el municipi.

 

Els apartats de ‘Planifica’ i ‘Agenda’, s’han millorat respecte a l’anterior pàgina web, tant la presentació com l’accés a la informació. En aquests apartats es pot trobar tota la informació necessària perquè el visitant pugui planificar la seva estada, des de com arribar al municipi o també pot trobar informació de servei com restaurants, bars i allotjaments, a més a més, dels parcs i zones de lleure de la població. Pel que fa a “l’Agenda” és una secció vital per tenir una agenda actualitzada de les principals activitats que es realitzen a l’Espluga. L’apartat ‘Escoles’ també s’ha actualitzat, d’aquesta manera els centres educatius poden visionar totes les activitats educatives que s’ofereixen a l’Espluga i des d’un mateix apartat fer la sol·licitud de reserva. La nova secció de “Reserves” també és més accessible i fàcil, ja que et permet fer la compra d’una visita per qualsevol equipament municipal de manera intuïtiva.

 

Els gravats paleolítics, protagonistes de la nova web de les coves

 

La nova web de les Coves de l’Espluga (covesdelespluga.info) compta amb un disseny personalitzat, seguint l’estètica de la de Turisme, que disposa de més informació, està més actualitzada i també és més intuïtiva i funcional. D’altra banda, l’excepcionalitat de la troballa de gravats paleolítics a les Gatoneres de Can Palletes, amb un gran interès científic i patrimonial, destaquen a bona part de la pàgina web, de fet una de les novetats d’aquest portal és un apartat exclusiu amb tota la informació dels Gravats Paleolítics. Així mateix, ja que la Cova de la Font Major se situa en primera línia de la recerca, totes les actuacions que s’estan fent o es faran s’explicaran en un blog de “Recerca”.

 

La Fassina Balanyà més accessible a Internet

 

El renovat web de la Fassina Balanyà (fassinabalanya.cat) estrena una nova estructura que respon a les principals tendències actuals de disseny, usabilitat i programació; permetent millorar els serveis i prestacions tant a l’espai físic de la Fassina com en la visita en línia.

 

Els webs, que utilitzen la tecnologia WordPress i estan adaptats per a mòbils i tauletes, han estat dissenyats per l’empresa Antaviana. Tota la informació es pot trobar amb català, castellà, anglès i francès. La renovació de les webs de Turisme de l’Espluga és una acció impulsada per la regidoria de Turisme i Comunicació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.